Източният индийски град Колката (Калкута) е опустошен от мощен циклон.

...
Източният индийски град Колката (Калкута) е опустошен от мощен циклон.
Коментари Харесай

Циклонът Амфан опустоши 14-милионния Калкута в Индия

Източният индийски град Колката (Калкута) е унищожен от мощен циклон . Циклонът Амфан удари сушата в източната част на Индия и Бангладеш в сряда, убивайки минимум 15 души и засипвайки крайбрежните региони със яростен вятър и дъжд , оповестява БиБиСи.

Много от 14-те милиона поданици на Колката са без електричество, връзките са прекратени . Министърът за Западен Бенгал Мамата Банерджи съобщи, че опустошаването е " по-голямо злополучие от Ковид-19 ".

Колката е столицата на щата Западен Бенгал, в която са следени 3 103 доказани случая на зараза.

" Район след регион е унищожен. Днес претърпях сходна на война обстановка ", разяснява Бенерджи. Тя изясни, че бурята е умъртвила 10-12 души в Западен Бенгал. Трите области Южен и Северен 24 Парганас и Източен Миднапор са най-засегнати.

Амитабха Бхатасали от БиБиСи в Колката, съобщи, че огромна част от града и прилежащите региони са без електричество от 17 часа. Мобилните телефонни мрежи не работят в някои от най-тежко засегнатите области .

A scene From my brother’s house in Kolkata. They say they have never seen anything like this ever. Pray to god this passes thru quickly without much damage. pic.twitter.com/88LTdD08ww
— Pawan K Goenka (@GoenkaPk) May 20, 2020
Местните осведомителни мрежи демонстрират изкоренени дървета, лампи и светофари .

Споделят се фотоси и видеа на улици под вода и транспортни средства, смазани под паднали дървета , счупени речни пристани.

Журналистите на терен носят маски за лице, с цел да се защитят против Covid-19 .

Sukea Street, north Calcutta, photograph by Satyaki Sanyal#AmphanSuperCyclone #CycloneAmphan #CycloneAmphanUpdates pic.twitter.com/2I6IS1LJJP
— Soutik Biswas (@soutikBBC) May 20, 2020
Каджал Басу написа във Facebook, че бурята е като пъкъл. Той живее на 12-ия етаж в многоетажна постройка в града и разяснява, че постройката " се люлее " като при земетресение . " Звуци от прегъване на метал, счупени стъкла. Палмите са изкоренени ".

Повечето хора са по домовете си когато удря бурята. Градът е под обсада поради пандемията и управляващите се подготвяха за циклона с дни .

" Дърветата са изкоренени, зареждането е прекратено, стълбовете на лампите са откачени... Децата крещяха. Дори при компактно затворени порти и прозорци, къщата ми скърцаше под напора на мощния вятър . В рамките на 45 минути улиците на открито се наводниха ", разяснява жителка на Шамик Баг.

#CyclonAmphan Kolkata Airport Video. Cyclone is now centred over #prayforwestbengal Bangladesh pic.twitter.com/t8nDkUr0IC
— Ritwik Narayana (@RitwikNalla) May 21, 2020
Вестник " Телеграф " разяснява, че заблатените пътища на Калкута " изглеждаха като мрачно и хлъзгащо влечуго в сряда вечер, до момента в който ветровете на Амфан опустошаваха ".

Коронавирусните ограничавания затрудняват напъните за незабавни дейности и помощ .

Мерките за Covid-19 и обществените дистанции затрудняват всеобщите евакуации на управляващите, защото приютите не могат да бъдат употребявани в цялостен потенциал .

Бурята е първият супер циклон, който се образува в Бенгалския залив от 1999 година Въпреки че ветровете му са отслабнали, той към момента е систематизиран като доста сериозен циклон.

West Bengal has been devastated!
Pray for the people!#AmphanSuperCyclone #prayforwestbengal #CyclonAmphan pic.twitter.com/JfjjMIeVhc
— Ritwik Narayana (@RitwikNalla) May 21, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР