Източници на украинското издание Страна са изяснили, че разследването разполага

...
Източници на украинското издание Страна са изяснили, че разследването разполага
Коментари Харесай

Разполагат със записи на разговори между бившия ръководител на Службата за сигурност на Крим Олег Кулинич и бившия заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана по времето на Янукович Владимир Сивкович

Източници на украинското издание " Страна " са изяснили, че следствието разполага със записи на диалози сред някогашния началник на Службата за сигурност на Крим Олег Кулинич, който беше задържан по обвиняване в държавна измяна, и някогашния заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита по времето на Янукович Владимир Сивкович.

Сивкович живее в Русия от 2014 година и съгласно разузнаването на украинските служби за сигурност си сътрудничи с съветските силови структури.
" Малко преди започването на войната той и Сивкович разискват кои хора на какви позиции да бъдат сложени в системата на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), с цел да се сведе до най-малко съпротивата против настъплението на съветските войски.

Обсъждат и по какъв начин да повлияят на Баканов, с цел да го накарат да вземе нужните решения. Честно казано, от това, което чух, ми настръхнаха косите - даже не можех да допускам, че шеф на СБУ от такова равнище като Кулинич може да работи толкоз намерено за врага ", споделя източникът.

Също по този начин, съгласно него, президентът Зеленски не е знаел, че откакто е уволнил Кулинич като началник на Службата за сигурност на Крим, Баканов го е назначил за собствен асистент по специфичните задания. Това била извънредно неприятна вест за Зеленски.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР