Източните райони най-предпочитани за вложенияТърсенето на парцели за жилищно застрояване

...
Източните райони най-предпочитани за вложенияТърсенето на парцели за жилищно застрояване
Коментари Харесай

Инвеститори търсят парцели близо до метрото

Източните региони най-предпочитани за инвестиции

Търсенето на имоти за жилищно застрояване в София се усилва, демонстрира разбор на консултантската компания Arco Real Estate за третото тримесечие на 2017 година. Това, съгласно специалистите, е знак за упованията на вложителите за развиването на пазара на парцели в столицата в близко бъдеще. Данните демонстрират, че най-голям остава ползата към центъра и източните квартали на столицата, като не липсва подобен и към по-бюджетните местоположения като “Люлин ” и “Надежда ”. Водещи критерии в избора са непосредственост до метростанция и паркова зона, акцентират от компанията.

Най-ниските офертни цени на парцелите са в кварталите “Дружба ” и “Овча купел ”, регистрират брокерите. В “Дружба ” те са от 45 до 85 евро/кв.м, като бизнесмените търсят терени, близки до линията на метрото.

В “Овча купел ” ползата също е ориентиран към зоните към трасето на към този момент строящия се трети метродиаметър. Там притежателите на имоти желаят от 70 до 150 евро/кв.м.

В четирите елементи на квартал “Надежда ” предложенията в сегмента са в доста необятни граници – от 80 до 320 евро/кв.м. за имот за застрояване. В прилежащия квартал “Връбница ” цените са от 60 до 100 евро/кв.м.

От 60 до 80 евро/кв.м. се оферират парцелите за застрояване в периферните зони на “Люлин ”. В центъра на най-големия панелен комплекс в столицата и микрорайоните му, през които минава метрото обаче, цените варират от 100 до 230 евро/кв. м.

В “Красна поляна ” офертите са от 70 до 190 евро/кв.м. В намиращия се покрай северните поли на Витоша “Бъкстон ”, притежателите са оповестили офертни цени от 90 до 190 евро/кв.м., в прилежащата Бояна – от 125 до 330 евро/кв.м. В квартал “Витоша ”, който също е край южната дъга на околовръстното шосе на София, офертите в сегмента варират от 60 до 150 евро/кв.м. В Драгалевци пък цените са в диапазона от 110 до 200 евро/кв.м. за имот за застрояване.

В центъра, който е най-желан от строителите, на процедура предложение няма, показва компанията. В източните региони на София цените варират от 190 до 450 евро/кв.м. От 110 до 480 евро/кв.м. се оферират терените в петте елементи на ж.к. “Младост ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР