35 511 млади европейци, включително от България, ще получат карти,

...
35 511 млади европейци, включително от България, ще получат карти,
Коментари Харесай

35 511 младежи получават карти за безплатно пътуване с влак по DiscoverEU

35 511 млади европейци, в това число от България, ще получат карти, с цел да пътуват гратис с трен през лятото по линия на инициативата DiscoverEU на Европейската комисия, част от програмата „ Еразъм + “.

DiscoverEU предлага на 18-годишните европейски жители опцията да пътуват в цяла Европа и да опознаят нейното разнообразие от първо лице. Притежателите на карта за пътешестване могат да научат за културното завещание и историята на Европейски Съюз и да се свързват с хора от целия континент.

Илиана Иванова, комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, съобщи: „ От позиция на броя участници, този кръг на кандидатстване е най-успешният от момента, в който DiscoverEU стана част от програмата „ Еразъм + “ през 2021 г. Радвам се, че толкоз доста младежи ще получат опция да открият Европа и да научат за нейната просвета и история. Растящият възторг на младежите, демонстриран по време на Европейската година на младежта (2022 г.) и Европейската седмица на младежта през 2024 г., е в действителност въодушевяващ. “

Младите хора ще могат да пътуват независимо или в група от до петима души сред 1 юли 2024 г. и 30 септември 2025 г. Над 180 000 младежи са кандидатствали за пролетния кръг на DiscoverEU през април 2024 г. С това броят на кандидатурите доближава 1,4 милиона от стартирането на самодейността през 2018 г.

Кандидатурите по DiscoverEU се отварят два пъти годишно — напролет и есента. На определените претенденти се предлага карта за пътешестване с трен и европейска младежка карта, която предлага отстъпки за културни визити, образователни действия, спорт, локален превоз, настаняване и храна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР