Източник: www.mvr.bg Инициативата се провежда за пръв път у нас по

...
Източник: www.mvr.bg Инициативата се провежда за пръв път у
нас по
Коментари Харесай

Пътна полиция- ГДНП е партньор в състезанието „Най-добрият млад шофьор в България“

Източник: www.mvr.bg

Инициативата се организира за пръв път у нас по концепция на FIA и СБА

Отдел „ Пътна полиция “ при Главната дирекция „ Национална полиция “ е партньор в състезанието „ Най-добрият млад шофьор в България “. Той се провежда за първи път у нас по самодейност на FIA и Съюза на българските автомобилисти, съвместно с представители на страната, неправителствения бранш и бизнеса. Състезанието цели да насърчи най-отговорните млади водачи в България, които са и една от най-уязвимите групи, сподели по време на пресконференция началникът на отдел „ Пътна полиция “ комисар Бойко Рановски. В нея участваха инж. Емил Панчев, председател на СБА, доктор Надежда Тодоровска – заместител генерален директор на БЧК, Мартина Христова – мениджър връзки на Рено Нисан България, Петър Величков – изпълнителен директор на ОМВ България и Александър Цветков – академия за безопасно шофиране Мирафиори.

Записването на всички искащи е възможно от през днешния ден. То ще става на уеб страницата www.mladshofior.bg. В състезанието ще могат да вземат участие млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени санкции по Закона за движение по пътищата. То ще се организира в два кръга. Първият е към този момент в ход. Реално от днес до 27 април всеки участник би трябвало да се запише на уеб страницата на събитието и успоредно с това да реши тест, в който има въпроси от ЗДвП. Вторият стадий ще се проведе на 12 май на пистата Дракон в пловдивското село Калояново. Там ще бъдат изпитани уменията на състезателите на пътя. Най-добре представилият се ще бъде разгласен за Най-добър млад водач на България и получи като премия една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно съревнование тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път самодейността е била проведена миналата година в Словения.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР