Източник: www.bmw.bg BMW Group България предоставя два електрически автомобила BMW i3

...
Източник: www.bmw.bg BMW Group България предоставя два
електрически автомобила BMW i3
Коментари Харесай

Два електрически автомобила BMW i3 за нуждите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

Източник: www.bmw.bg

BMW Group България дава два електрически автомобила BMW i3 за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Договор за партньорството беше подписан между Министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и Управителя на BMW Group България г-н Александър Миланов. Автомобилите са предназначени за двете дирекции на министерството, които се грижат за организирането и провеждането на събитията по време на Българското председателство.

„ BMW Group България отдава дължимото на важната роля, която България играе по време на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Като част от световна компания ние бихме желали да подкрепим ползотворната работа на Европейските институции, а като българска компания бихме желали да подкрепим работата на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 в устрема им да потвърдят и реализират на процедура пословичното гостоприемство на страната ни за участниците и гостите на събитията и форумите от календара на Председателството. За тази цел ние предоставяме за оперативна експлоатация за интервала на Председателството два автомобила, които през днешния ден към този момент документират привлекателното бъдеще на устойчивата мобилност. “, разяснява претекстовете за сътрудничеството господин Александър Миланов.

„ Без партньорствата Българското председателство нямаше да има толкова много благоприятни условия да показа страната по най- положителния метод “, сподели министърът за Българското председателство Лиляна Павлова. Тя благодари на компанията за предложеното съдействие и акцентира, че с приемането на „ зелените “ автомобили поддържа напъните за по-чист въздух и природа, което е и един от приоритетите на Българското председателство.

Автомобилите предоставени за задачите на Председателството са BMW i3 BEV 94 Ah, с външен цвят надлежно наследник металик Protonic Blue с акцент Frozen Grey и Capparis White с акцент BMW i Blue. Те са оборудвани с новаторската система за електрическо задвижване BMW iDrive и множество новаторски функционалности и технологии за подкрепяне на лидера.

BMW i3 е първият сериен автомобил в света, разработен напълно за чисто електрическо задвижване. Всички стадии от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му приложимост са част от сложна система за устойчивост. „ Зеленият “ автомобил не отделя никакви нездравословни излъчвания и миризма и е напълно беззвучен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален за всекидневно потребление в градска среда. BMW i3 впечатлява и със своята пъргавост и ускоряване от 0 до 100 км ч/ за 7.3. сек. с присъщата за BMW радост от шофирането. Пробегът на BMW i3 (94 Ah), съгласно стандарта NEDC, позволява изминаването на до 300 км или 200 км при ежедневни къси дистанции. Освен това зареждането на батерията на автомобила може да става в домашни условия със стандартен кабел за зареждане, свързан към общоприет контакт напрегнато от 220 V, на публични зарядни станции или чрез BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect зарядни станции.

BMW Group България предлага на българския пазара новаторската марка BMWi от 1 април 2017 година Марката BMW i е въплъщение на визионерски автомобилни концепции, свързани мобилни услуги и едно ново разбиране за премиум, което е силно повлияно от устойчивото развиване. BMW i е представена в 54 страни с моделите BMW i3 (електромобил за градските райони), BMW i8 (Plug-in хибриден състезателен автомобил) и BMW iPerformance колите (всички BMW Plug-in хибридни автомобили). Днес BMW Group предлага разнообразие от модели в девет автомобилни класа като през 2017 година Групата е доставила на клиенти в цялостен свят 103 000 електрифицирани автомобила. Като си поставя амбициозни цели и за в бъдеще съотетно: 140 000 електрифицирани автомобили в границите на 2018 и общо над 500 000 до края на 2019 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР