Източник: www.api.bg Възложено е изработването на Подробен устройствен план-парцеларен план /ПУП-ПП/ за

...
Източник: www.api.bg Възложено е изработването на Подробен
устройствен план-парцеларен план /ПУП-ПП/
за
Коментари Харесай

МРРБ възложи изготвянето на проект за Подробен устройствен план за лот 3.2 на АМ „Струма“

Източник: www.api.bg

Възложено е изработването на Подробен устройствен план-парцеларен проект /ПУП-ПП/ за построяването на лот 3.2 на автомагистрала „ Струма “ сред Крупник и Кресна. Със заповед на Министерството на районното развиване и благоустройството, Агенция „ Пътна инфраструктура “ би трябвало да изготви проекта, нужен за сектора, преминаващ през Кресненското дефиле. Заповедта включва изработването на проект на ПУП-ПП за строителството на общо 24 км от лявото платно на магистралата, в посока София, както и обходен път на град Кресна, който е част от дясното платно на автомагистралата - в посока Кулата. Обходното трасе е с дължина към 5 км.

Проектът на Подробен устройствен план ще се изготви според действащата нормативна уредба, след утвърдено от Министерство на регионалното развитие задание. След приключване на процедурата, според изискванията на Закона за устройството на територията, планът ще бъде внесен за разглеждане от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика.

Проектът е от извънредно значение с оглед построяването на автомагистрала „ Струма “, която ще поеме транзитния трафик по интернационалния коридор Ориент/Източно-Средиземноморски в границите на страната ни. С решение на Министерския съвет от 2013 година обектът е определен за народен и от национално значение.

Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) при Министерството на околната среда и водите утвърди реализирането на инвестиционното предложение за изграждане на трасето на Лот 3.2 от АМ „ Струма “ по така наречен Източен вариант Г10.50.

Приблизителната стойност на целия проект е към 1,2 милиарда лева и включва строителство, контрол, отчуждения и др. Проектът планува делене на двете платна. Лявото платно Кулата – София се намира на няколко километра източно от дефилето, минава източно край Симитли, пресича път II-19 за Банско, минава между Полето и Брежани, западно от Мечкул, пресича пътя Стара Кресна – Ощава източно от Стара Кресна. След това продължава западно от Влахи и се спуска след Кресна, западно от път Е-79. Дясното платно София –Кулата употребява пътя през дефилето с дребни усъвършенствания и габарит 10.5 м с две ленти и планова скорост 80 км/час, и продължава по новия обходен път на Кресна. Километър преди края на лот 3.2 лявото и дясното платно се събират в магистрален габарит Г29 - две платна с по две ленти в посока, и се включва в лот 3.3 - между Кресна и Сандански, който в момента се построява.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР