Източник: www.api.bg 700 машини и 1200 човека почистваха пътните настилки от

...
Източник: www.api.bg 700 машини и 1200 човека почистваха пътните
настилки от
Коментари Харесай

700 машини обработват настилките. Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Източник: www.api.bg

700 машини и 1200 индивида почистваха пътните настилки от републиканската мрежа в районите със снеговалеж през изминалата нощ. Всички пътища са проходими при зимни условия, заяви инж. Рашков, в сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола, по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода „ Петрохан “, както и в „ Превала “ и „ Шипка “. Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите „ Вратник “ и „ Твърдишки “. В „ Дюлински “ и „ Пампорово “ е забранено движението на моторни транспортни средства над 3.5 тона.

Без ограничавания е прекосяването през „ Айтоски ”, „ Котленски ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Предел ”, „ Републиката “, „ Ришки ” и „ Рожен ”.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „ Пътна инфраструктура “ препоръчва на водачите, на които им предстои пътешестване да потеглят на път само с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки указанията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР