Източник: уикипедия, снимка: БулфотоШоуменът Слави Трифонов празнува рожден ден днес.

...
Източник: уикипедия, снимка: БулфотоШоуменът Слави Трифонов празнува рожден ден днес.
Коментари Харесай

Слави Трифонов празнува рожден ден

Източник: уикипедия, фотография: Булфото

Шоуменът Слави Трифонов чества рожден ден през днешния ден. Станислав Тодоров Трифонов (познат и като Слави Трифонов) e български певец, телевизионен водещ и продуцент.

Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „ Шоуто на Слави “, „ Хъшове “, „ Каналето “ и „ Ку-ку “, както и с групата Ку-Ку бенд.

Роден е на 18 октомври 1966 г. в Плевен. Баща му е от Горна Митрополия, минимален брат от трима. Майка му, Здравка, е от с. Тодорово. Кръстен е на дядо си Стойо. Слави разказва рода си като надълбоко в равнината, надълбоко в селото.

Самият той не харесва детството си, по причина че не харесва себе си. Характеризира този интервал от живота си като доста уединен. Няма доста другари, с изключение на сестра му Петя, която е три години по-голяма от него. Слави споделя, че тя е най-близкият му човек и до момента.

Отраства в строго семейство, където майката има съществена роля и държи доста на образованието. И Слави, и Петя са отличници. В най-ранна възраст става отряден ръководител на класа. В началното учебно заведение той е по-затворен, постоянно унизен от връстниците си и взе участие в доста сбивания. Обича да прекарва множеството време в четене на книги.

Приет е в музикалната гимназия в Плевен. Партийното управление го предлага за комсомолски секретар и в края на първата образователна година го пращат на пионерски лагер в Кайлъка. Въпреки че се усеща неудобно и не на мястото си там, той взема решение да взе участие във така наречен „ вечер на гения “, където се показват другите отряди. Слави споделя няколко смехории, научени наизуст от апокрифна аудиокасета на Шкумбата, записана на ролка и въртяна неведнъж на магнетофон Юпитер от самия него. Трифонов е сюрпризиран от позитивната реакция на лагерниците и даже го извикват на бис. Това той дефинира като превратна точка в живота си, която го отваря към живота и хората.

Завършва музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория.

Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син Слави Трифонов е първият продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия.

Първата му поява в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в Студио 4 на Българска национална телевизия през 1992 година. Довежда го Влади Въргала, който е прекъснал срещата му с тогавашната му другарка в кафенето на Сатиричния спектакъл. Трифонов си спомня, че го окичват с топузи и едно казанче от тоалетна паница на гърба. Той свири на виола и даже има една имитация: „ Мразя Росица Кирилова! ”. Нужни са единствено две години, с цел да добие задоволителна известност, с цел да се ориентира напълно към шоубизнеса в България.

 

На 1 април 1995 година от зала 12 на НДК на живо по Канал 1 стартира „ Каналето “ (приемано като продължението на „ Ку-Ку “). От лятото на 1996 година Трифонов е и копродуцент с Камен Воденичаров и Любен Дилов-син чрез тяхната обща компания „ ТриВоДи “ ООД. През 1997 г. в предаването „ Каналето “ взе участие интензивно в митингите против ръководството на Жан Виденов. Пред 1998 година при преподписване на контракта за предаването с БНТ Камен Воденичаров се пробва да направи това не от името на „ ТриВоДи “ ООД, а от едноличната си компания „ Камен Во.Студио “ ЕООД, което води дефинитивно до разпада на екипа на предаването.

Слави Трифонов продължава своята телевизионна кариера с огромна част от екипа на студентските излъчвания през 1998 г. като продуцент и водещ на „ Хъшове “. То е свалено от Българска национална телевизия след едно-единствено лъчение на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия 7 дни всяка неделя вечер, а във вторник по стотици други кабелни малките екрани в страната. Основен детайл на предаването, с изключение на гостите, още веднъж е острата политическа ирония, само че и мощното присъединяване на групата „ Ку-ку бенд “, на която той е и създател дружно с приятелите си от детството и следването Евгени Димитров – Маестрото, Евгени Йотов и Илия Илиев – Професора.

Основни идеолози на „ Хъшове “ са сценаристите Росен Петров, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Драго Петров и Иво Сиромахов. В началото на 2000 година Трифонов и Дилов осъзнават, че Хъшове е изчерпано от съдържание – политическата му активност е продължена от Движение „ Гергьовден “ с ръководител Любен Дилов-син (по-късно определен за почетен председател), а останалата креативна част от екипа, ръководена от Слави Трифонов и Росен Петров, стартира подготовка за реализация на всекидневно вечерно шоу.

След стартирането на първата частна национална телевизия в страната bTV, Слави Трифонов знае, а и чака тогавашният изпълнителен директор Светлана Василева да му звънне за предложение за предаване. Това се случва и, след подписан контракт, на 27 ноември 2000 г. от 22:30 часа е излъчено първото издание на първото ежедневно вечерно телевизионно шоу в България – „ Шоуто на Слави “. Предаването се излъчва всеки работен ден още веднъж от зала 12 на НДК, където се намират студията на частната телевизия и до през днешния ден. Част от публиката на първото издание са изпълнителните директори Светлана Василева и Албърт Пърсанс. От стартирането си предаването се трансформира в рейтингов лидер като в първите години събира пред екраните ежедневно сред два и три милиона фенове. „ Шоуто на Слави “ трайно уголемява праймтайма на bTV до 23:30 часа.

Характерна специфичност на предаването са мненията на водещия върху настоящи тематики от деня, тяхната музикална интерпретация онлайн сред водещия и „ Ку-ку бенд “, както и мнението по тези тематики на специфичните посетители на шоуто. Гости на Трифонов в предаването с над 15-годишна история са били най-различни известни (и не само) персони. Като завещание от студентските излъчвания, в „ Шоуто на Слави “ остава мощната политическа ирония и рецензия.

Изпълнителен продуцент на „ Шоуто на Слави “ е продуцентска къща „ Седем-осми “ АД (изписвана като Седем-осми или Seven-Eight Production), където до май 2008 година негов съучастник е Росен Петров. Компанията продуцира главно за bTV на bTV Media Group. Освен „ Шоуто на Слави “ през годините „ Седем-осми “ осъществя доста други международни формати за малкия екран като „ Красавицата и отличникът “ (The Beauty and the Geek), „ Survivor BG “ (Survivor), „ Music Idol 1 “ (Idols), „ Dancing Stars 2 “ (Dancing with the Stars), „ Гласът на България “ (The voice of...), „ Младост 5 “ (Stillestraße) и други. Като част от „ Шоуто на Слави “ се осъществят голям брой риалити състезания, рубрики и други планове, както и два мини-сериала – „ Къде е батко? “ и „ Ракия Sunrise “. Единственото предаване на компанията, което не се е излъчвало по bTV, е музикалното риалити шоу по лична концепция „ Пей с мен “, излъчило се по конкурентната Нова телевизия през пролетта на 2008 година.

В изявление, излъчено в Шоуто на Слави на 20 април 2007 г., Слави Трифонов признава, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око. „ Преди единадесет години истината е, че имах съществено засягане на лицеви нерви, в резултат на сериозен инфекциозен развой в лицето ми. Имах зъби, които бяха доста съществено възпалени, трябваше да ги извадя, само че те към този момент бяха дали този проблем. И единственото, което остана от този момент е, че имах и не преставам да имам доста съществено нарушено зрение на лявото око. “ Слави Трифонов изясни, че е изумена централната част на зрението му, в резултат на което се натоварва периферното зрение на лявото око и дясното око.

През последната седмица обаче са се появили проблеми и с другото му око, само че казусът не е толкоз заплашителен, посочи Слави Трифонов. Поставена е обаче диагноза синузит. „ Процесът може и да е обратим, само че може и да остане по този начин “, съобщи Слави Трифонов. Засега лекарите са оптимистични, само че оставят и сериозен % подозрение, изясни той. Причините обаче за влошеното зрение и на дясното око може да са разнообразни, пренатовареност, стрес, лекарите се пробват да ги открият.[10] Три месеца по-късно Слави Трифонов се завръща на дребния екран на 9 юли 2007 г.

През 2003 година водещата на „ Сигнално жълто “ Албена Вулева завежда дело в Районния съд в Балчик срещу водещия Трифонов за нанесени съгласно нея лека телесна щета и обществена засегнатост, потвърждавайки, че той съзнателно е излял халба бира в лицето ѝ.

През 2005 година Слави Трифонов взе участие в българския народен край за Евровизия в дует със Софи Маринова. Когато идва ред да изпълнят песента си „ Единствени “ обаче, двамата излизат на сцената и Трифонов афишира в прочувствена тирада, че се отдръпват от състезанието, тъй като гласуването е манипулирано посредством SIM карти за 50 хиляди лв., тъй че да завоюва група „ Каффе “ и в деня на финала от 12:00 часа до концерта за песента на група „ Каффе “ са изпратени над 60 000 гласа. С 48 803 регистрирани SMS-а в тяхна поддръжка, дуото губи против 76 590-те гласа за спечелилия „ Каффе “.[14] Въпреки това песента се радва на огромна известност.

През 2008 година Слави Трифонов е наказан на 500 лв. санкция за засегнатост по адрес на Недялко Недялков, издател на вестник „ Уикенд “. В изявлението за вестник „ 24 часа “ Трифонов назова Недялков „ наслойка на обществото, която би трябвало да бъде натикана там, където ѝ е мястото “.[15] Трифонов има голям брой каузи против така наречен „ жълта преса “ като по-голямата част от тях той е спечелил. Спечелените пари той е дарил за щедрост.

В началото на 2013 година Слави Трифонов завежда дело против компанията на Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян „ Глобал вижън “, които са продуценти на „ Господари на ефира “ за това, че са нарушили правата на „ Седем-осми “ посредством потребление на фрагменти от „ Шоуто на Слави “ по непозволен метод. През септември 2017 година Върховният касационен съд отсъди в интерес на „ Господари на ефира “, постановявайки, „ че потреблението на фрагменти от „ Шоуто “ не нарушава авторските права “.

Hа 6 ноември 2016 година, по самодейност на „ Шоуто на Слави “, се създава Национален Референдум с 3 въпроса, първият от които е : „ 1.Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура? “, на който въпрос, 71.95% от гласувалите, гласоподават с „ Да “, което значи, че, с цел да бъде определен за депутат, претендентът би трябвало да получи 50% + 1 глас от всички действителни гласове.

Четири месеца по-късно, на Парламентарните избори за 44-о Народно събрание, създадени на 26.03.2017 година, всички 9-ма самостоятелни претенденти за народни представители, кандидатирали се в 1-ви Благоевградски, 3-ти Варненски, 11-ти Ловешки, 15-ти Плевенски, 22-ри Смолянски, 23-и Софийски, 25-и Софийски и 27-ми Старозагорски изборни региони, получават, общо, 5115 гласа, представляващи 0.15% от всички действителните гласове.

За изборът на всеки от тях, са били нужни не 50%+1 глас от всички действителни гласове, а 9.1% за Благоевградски и Старозагорски изборни региони, 7.15% за 25-ти Софийски, 6.7% за Варненски и едвам 6.25% за 23-ти Софийски.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР