Източник: Прессекретариат на ПрезидентаПрезидентът разговаря с представители на Гугъл и

...
Източник: Прессекретариат на ПрезидентаПрезидентът разговаря с представители на Гугъл и
Коментари Харесай

Румен Радев на срещи с Гугъл и Амазон: България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал

Източник: Прессекретариат на Президента

Президентът беседва с представители на " Google " и " Амазон ". 

България е подготвена да насърчи фирмите, които влагат в развиването на човешкия капитал, да разширят своето наличие в страната, оповестява

Това съобщи президентът Румен Радев който организира срещи с представители на софтуерните колоси " Амазон " и " Google ". Двете компании са измежду над 400-те участници в интернационалния бизнес конгрес, който се организира в границите на Инициативата " Три морета ".

" Ежегодно български младежи заемат призови места на интернационалните олимпиади по математика, физика и компютърна филология и страната ни има за цел да развие среда, в която те да осъществят своя гений ", уточни президентът. Румен Радев означи и одобряването на България като " столица " на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развиване на новостартиращи компании, което се прави оценка от вложителите.

Представителите на " Амазон " и " Google " поздравиха  българския президент за включването на научната и просветителната съгласуваност към целите на Инициативата " Три морета " и показаха интерес към развиване на общи планове.

Платформите на " Google ", употребявани за организацията на отдалечено образование в междинните учебни заведения заради пандемията, към този момент са потвърдили своята деловитост и дават отговор на задачите на Инициативата, показаха от компанията. Дигитализацията на стопанската система постоянно води до добавена стойност и нови работни места, бе очебийно още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и просветителна кохезия в Европа не може да се развива модерна инфраструктура в района, нито да се реализира действително обществено и икономическо доближаване в Европейския съюз.

Продължава срещата на върха на самодейността " Три морета ", която сплотява 12 страни от Европейския съюз сред Балтийско, Адриатическо и Черно море. В рамките на събитието в Националния замък на културата, се организира и бизнес конгрес, в който вземат участие над 400 представители на българския и задграничния бизнес.

В тазгодишната Среща на върха с изключение на държавните глави вземат участие и висши представители на изпълнителните управляващи на страни участнички. В четвъртък в първия ден от срещата, присъединяване взе и американският президент Джо Байдън. Той съобщи, че районът има необикновен капацитет и трансферира дебатите към тематика сигурност и битка с корупцията.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР