Източник и снимка: Младежко обединение в БСП Варна, фейсбукКонфликтът между

...
Източник и снимка: Младежко обединение в БСП Варна, фейсбукКонфликтът между
Коментари Харесай

Младите социалисти от БСП Варна подкрепиха декларацията на арменците в България

Източник и фотография: Младежко обединяване в Българска социалистическа партия Варна, фейсбук

Конфликтът сред Азербайджан и Армения в Горни Карабах продължава да вълнува хората по света.

   

Днес отношение по тематиката взеха и младите социалисти от БСП във Варна.

От Младежко обединение в Българска социалистическа партия Варна обявиха в персоналния си профил във фейсбук, че подкрепят официално декларацията от името на арменците в България.

С този свои акт на действие, младите социалисти показват цялостната си съпричастност с арменския народ в битката им против нечовешките и противозаконни военни дествия на Азербадйжан и Турция на територията на Нагорни Карабах (Арцах), довела до голям брой починали и ранени по време на военните действия!

Призоваваме за неотложно преустановяване на огъня. Нашите молебствия са с Арменските ни братя и сестри!!!

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИМЕТО НА АРМЕНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Ние, арменците в България, продължаваме да бъдем мощно обезпокоени от продължаващата ескалация на военните дейности в Република Арцах (в интернационален проект позната като Република Нагорни Карабах). Независимо от направения опит за прекъсване на войната и стигане до релативно помирение с преустановяване на огъня и замяна на военнопленници и телата на убитите военнослужещи, видяхме по какъв начин този развой продължи едвам няколко минути, след което обстрелът към карабахските територии продължи, както и ожесточената офанзива по столицата Степанакерт. Арменците в Карабах през днешния ден се борят освен за правото да живеят на изконната си земя, само че и за своето физическо оцеляване. И в тази своя екзистенциална борба те разчитаха само на съвестта, морала и волята на интернационалните структури и на страните, които могат да прекратят разразилите се от 27 септември 2020 година насам военни дейности. Прозрачно ясно стана обаче, че съперникът в лицето на военно-политическото управление на Азербайджан, подкрепяно от Турция, няма никакво желание да постави завършек на своята дългогодишна нападателна антиарменска реторика и още по-малко на експанзионистичните си упоритости. В резултат на непрекъснатите офанзиви от страна на азербайджанските въоръжени сили в течение на миналите две седмици починаха стотици военнослужещи, има десетки ранени и убити цивилни лица – дами, деца, възрастни хора. Вместо Баку да реагира на апелите на водачите на страните в Европа за връщане към мирните договаряния – искане, неведнъж заявено и от страна на Армения и Арцах, той включи във военните дейности главорези от бригадите на ИДИЛ, употребява касетни ракети, чиято приложимост е неразрешена в целия свят от Конвенция на Организация на обединените нации (и за това има неоспорими доказателства). Обстрелват се освен военни обекти, само че и цивилен. Има голям брой разрушени домове, учебни заведения, детски градини, даже църкви. Народът на Карабах още веднъж се трансформира в емигрант. Искаме това безчовечие неотложно да бъде прекъснато. Ето за какво се обръщаме към Европейския парламент, към всички политически групи в него, към всички евродепутати и страните, които те съставляват! 1. Настояваме Азербайджан да бъде заставен да се върне към мирния преговорен развой с посредническата задача на съпредседателите от Минската група към ОССЕ. 2. Настояваме Турция да приключи военната си поддръжка и интервенция във военните дейности, разразили се сред Арцах и Азербайджан и да бъдат укротени неоосманските упоритости на турския президент Ердоган. 3. Настояваме да бъдат наложени съществени наказания – стопански и политически, на Азербайджан и Турция за антихуманното им държание, за неспазването на решението за помирение и за провокираната от тях военна ескалация. 4. Настояваме да бъде приета Република Арцах!
Народът на Арцах има правото на самоопределяне! Народът на Арцах има правото на свободен, спокоен и самостоятелен живот! Народът на Арцах има правото да гради своето независимо бъдеще на изконната си земя, учредено на демократичните полезности, които изповядва и следва към този момент четвърт век!



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР