Източник и снимка: bgonair.bgПри проверени 159 обекта в зимните курорти

...
Източник и снимка: bgonair.bgПри проверени 159 обекта в зимните курорти
Коментари Харесай

Проверките в зимните курорти през празниците установиха проблеми в едва 3% от обектите

Източник и фотография: bgonair.bg

При тествани 159 обекта в зимните курорти в България са открити едвам 5 нарушавания, за които са издадени актове. Това разгласи Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) в писмо до медиите.

В него се прецизира, че инспекциите са осъществени в регионалните дирекции в София-град, София област, Смолян и Благоевград и са извършени в интервала 9-31 декември 2019 година

Наложените актове за административни нарушавания съставляват 3% от общия брой на тестваните 159 обекта. Има и 13 наставления, както и изземване на съвсем 150 кг храни от скотски и неживотински генезис без етикетировка и/или изминал период на валидност.

Най-чести установени несъответствия са търговия с храни без етикет от производител и идентификационна маркировка за генезис и валидност, смесено предпазване в хладилно оборудване на първични материали и подготвени за консумация храни.

Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, такива с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително намиращите се на територията на хотелски комплекси, и туристически обекти, предлагащи услугата all inclusive.

в зимните курорти ще продължи до края на зимния туристически сезон, който е заложен за 15 март.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР