Източник: БанкеръЕвропейският парламент прие резолюция, в която призова за защита

...
Източник: БанкеръЕвропейският парламент прие резолюция, в която призова за защита
Коментари Харесай

ЕП: Главен източник на дезинформация в ЕС са Русия, Китай, Иран и Северна Корея

Източник: Банкеръ

Европейският парламент одобри резолюция, в която прикани за отбрана на изборите от съветска интервенция. Евродепутатите предизвестяват, че основният източник на дезинформация в Европейски Съюз са Русия, Китай, Иран и Северна Корея.

Екологичен потенциал осъжда все по-агресивните дейности на тези страни, " които целят да подкопаят основите и правилата на европейските демокрации, както и суверенитета на страните от Източното партньорство ", се показва в известие на институцията. След обзор на последните старания на Европейски Съюз за противопоставяне на враждебната агитация от непознати страни, евродепутатите приканват страните от Общността да приготвят за противопоставяне на хибридните закани.

В резолюцията, призната с 489 гласа " за ", 148 " срещу " и 30 въздържали се, е насочен апел за повишение на осведомеността за съветските дезинформационни акции. Европейски Съюз е свикан да разшири групата за стратегическа връзка със страните от Източното партньорство.

Евродепутатите упорстват за законодателство за медийните сдружения, доставчиците на услуги за текстови известия и интернет търсачките. Дружествата, които не отстраняват бързо непрекъснатите подправени вести, би трябвало да бъдат подвеждани под отговорност, съгласно Екологичен потенциал. Властите би трябвало да имат опция да открият създателите и спонсорите на показаното политическо наличие, се показва в документа.

Евродепутатите осъждат интервенция на непознати страни в избори и допитвания в Европейски Съюз. Държавите от Европейски Съюз са призовани да внесат промени в изборните закони за битка със заканите от акциите за дезинформация, кибернападенията, киберпрестъпленията и нарушаванията на свободата на изложение при гласоподаване. Държавите в Европейски Съюз би трябвало да поддържат асоциираните към Общността страни и Западните Балкани за обезпечаване на отбрана на изборния развой от злонамерени пропагандни действия, написа в резолюцията. Екологичен потенциал поддържа и налагането на санкции за умишлена корист с персонални данни от европейските политически партии и фондации.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 Варна (преди 3 минути) Рейтинг: 51293 | Одобрение: 27463 Европейски Съюз се самоунищожава с сходни нелепости. Вместо да се борят с корупцията одобряват закони за цензура. Русия не им е нужна. Сами ще се разглобят ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР