Изтичанията на разузнавателна информация във връзка със саботажа на газопроводите

...
Изтичанията на разузнавателна информация във връзка със саботажа на газопроводите
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Увеличават се подозренията за саботажа на Северен поток

Изтичанията на разследваща информация във връзка със саботажа на газопроводите " Северен поток " водят до повече въпроси, в сравнение с отговори, а е допустимо никой да няма интерес да се разкрие повече по случая, написа американският в. " Ню Йорк таймс ".

Руски и датски военноморски съдове, които изчезват в Балтийско море дни преди подводен гърмеж, развалил газопроводите; давана чартърен немска яхта със следи от експлозиви и екипаж с подправени паспорти; неразбираеми фотоси на мистериозен предмет, открит покрай неповредена част от " Северен поток ". Това са най-новите улики в напъните за откриване на истината кой е взривил газопроводите през септември предходната година, отбелязва изданието.

Сега яхтата " Андромеда ", за която по-рано беше обявено, че е била наета и употребена от проукраинска група за осъществяване на саботажна задача против " Северен поток ", стои на изсъхнал док на брега на Балтийско море. Според немски чиновници, представени от вестника, следствието е разкрило следи от експлозиви на плавателния съд и е открило, че двама от членовете на екипажа са употребявали подправени български паспорти, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано немското сп. " Шпигел " заяви, че саботьорите са наели яхтата, с цел да превозят експлозивите до " Северен поток ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР