Изтичането на данни на клиенти може да доведе до сериозни

...
Коментари Харесай

Защо е необходима допълнителна защита на данните?


Изтичането на данни на клиенти може да докара до съществени финансови наказания
(снимка: CC0 Public Domain)

Много компании в браншове като счетоводство, застрахователно дело, недвижими парцели, адвокатски сдружения и нотариални адвокатски фирми, лечебни заведения и медицински центрове работят с данни и съхраняват електронни досиета на клиенти, които е належащо да бъдат архивирани и  предпазени от кибератаки  и злоумишлен програмен продукт. Съхранението на от ден на ден сериозни данни в огромни размери изисква по-често архивиране, с цел да се предотврати пагубна загуба при срив в хард диска, от вируси и малуер, нестабилни софтуерни изтегляния, човешки неточности или физически бедствия.

Последни изследвания демонстрират, че финансовите данни са измежду най-застрашените. Така да вземем за пример, случаите с киберсигурността при счетоводните компании в международен мащаб, а към този момент и в България, са все по-често срещани, а възобновяване коства скъпо. Причини за сходни произшествия могат да бъдат както човешка неточност, слаби пароли, незадоволително предпазен или злоумишлен програмен продукт, по този начин и преднамерени дейности „ от вътрешната страна ”.

От друга страна, пандемията от Covid- 19 в последните две години наложи наклонност за работа от у дома в доста компании и организации. В проучване на един от водачите при продуктите за киберсигурност в международен мащаб Acronis, извършено в 12 дъpжaви oт Eвpoпa, Близĸия Изтoĸ и Aфpиĸa, България ce нapeждa нa пъpвo мяcтo пo бpoй aтaĸи cpeщy бизнeca. Над 55% oт yчacтвaлитe в пpoyчвaнeтo ИТ мeниджъpи ĸaзвaт, чe ĸибepaтaĸи cpeщy ĸoмпaниятa им идвaт вceĸи дeн, а нaд 25% зacичaт пoнe пo eднa aтaĸa вceĸи чac.

Същевременно съществува общ на Европейски Съюз от 2018 година, който регламентира отговорността на обработващите персонални данни, както и на тези, които ги съхраняват. Изтичането на данни на клиенти може да докара до съществени финансови наказания в размер до 20 млн. евро или до 4% от оборота.

GDPR регламентира отговорността при обработка и предпазване на персонални данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Българската компания Bullsoft може да помогне на организациите да предотвратят загубата на данни на клиенти и да обезпечат непрекъснатост на работата посредством фундаментална киберзащита. Като сътрудник на Acronis, Bullsoft предлага, които сплотяват архивиране и киберзащита от последващо потомство, основано на изкуствен интелект (AI). Eдно решение съчетава ръководство на бекъпи и отбрана от злоумишлен програмен продукт, отбрана от вируси и отбрана на крайни устройства от ново потомство, основани на AI.

Компанията е построила актуален център за предпазване и обработка на данни, който дава отговор на всички интернационалните условия за сигурност, непрекъсваемост на процесите, сдържаност и съгласуваност. Това ѝ разрешава да предложи несъмнено архивиране на данни в лична облачна инфраструктура, както и опция за възобновяване на документални и осведомителни системи от архивни копия.

За да употребяват услугите, потребителите на решението не е належащо да поддържат и ръководят бекъп инфраструктура, както и да купуват скъпо съоръжение. Резултатът са надеждни и предпазени данни на клиенти, усъвършенствана киберзащита, непрекъсваемост и резистентност на бизнеса и работните процеси в организацията.

Нещо повече, всички тези решения могат да бъдат получени посредством ваучерна скица за ИКТ решения и киберсигурност . Фонд „ Растеж и нововъведения ” на Плана за възобновяване и резистентност планува покана за кандидатстване за безплатна помощ посредством ваучери за въвеждане в предприятията на цифрови услуги, технологии и обвързван с тях хардуер.

Кой може да кандидатства

Микро, дребни и междинни предприятия (до 250 души персонал). Допускат се МСП от всички браншове на стопанската система, като се изключи селско, горско и рибно стопанство, добивна индустрия, строителство, обучение и обществени действия, които се финансират посредством други стратегии или ограничения.

Какво се финансира

Процедурата ще дава сложна поддръжка под формата на ваучери. Ще бъде осъществен прелиминарен асортимент на снабдители на ИКТ услуги и съоръжение, от които фирмите, на които е възложен ваучер, ще могат да закупят:

Общият бюджет на процедурата се чака да бъде 60 млн. лв..

Стойността на един ваучер е 30 000 лева Те ще бъдат предоставяни на конкурсен принцип. Няма условие за лично съфинансиране, т.е. поддръжката е 100%.

Кога е срокът

Покана за кандидатстване с планове се чака през второто тримесечие на 2022 година

Съдържание от
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР