Изтича срокът, който Булгаргаз постави на Топлофикация-София за погасяване на

...
Изтича срокът, който Булгаргаз постави на Топлофикация-София за погасяване на
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Поведението на Топлофикация-София застрашава доставките на газ

Изтича срокът, който " Булгаргаз " сложи на " Топлофикация-София " за погасяване на дълга от 121 млн. лв.. Изпълнителният шеф на сдружението Николай Павлов съобщи в ефира на, че чака да се откри решение на въпроса със столичната топлофикация, тъй като в противоположен случай са застрашени доставките на газ към всички останали консуматори. В същото време, от " Булгаргаз " са предложили Българският енергиен холдинг да изкупи вземанията. 

" Настъпил е моментът за взимане на значими решения, тъй като систематичното трупане на сходни задължения основава сериозен риск за всички клиенти на " Булгаргаз ".  " Поведението на " Топлофикация-София " заплашва доставките на газ за страната ", обясни Николай Павлов. 

Той добави, че " Топлофикация София " е най-големият клиент на " Булгаргаз ", има най-голямо ползване на синьо гориво и надлежно - най-високи сметки. Другите топлофикации у нас обаче също използват количества газ, за които си заплащат в точния момент или със напълно леки закъснения. 

" На фона на дефицита на синьо гориво в цяла Европа, в хранилището в " Чирен " ще бъде негнетен с 15% повече газ от предходната година ", посочи шефът на " Булгаргаз ". 

Според него проблемите с доставките към Стария континент се дължат на погрешно обмисляне и на конкурентния пазар в Азия, където газа се купува на по-високи цени. По думите на Павлов, макар повишаването на синьото гориво у нас, цената му е по-добра от цените в множеството европейски страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР