Изтекли секретни документи разкриват сериозни планове на Израел да нападне

...
Изтекли секретни документи разкриват сериозни планове на Израел да нападне
Коментари Харесай

Изтекли секретни документи разкриват: Израел се готви да нападне Иран

Изтекли секретни документи разкриват съществени проекти на Израел да нападне Иран. Съединените щати проверяват неразрешено издание на класифицирани документи, в които се разкриват проекти на Израел да нападне Иран, оповестиха трима американски чиновници. Четвърти американски чиновник съобщи, че документите наподобяват законни.

Документите са приписани на Националната организация за геопространствено разузнаване и Агенцията за национална сигурност и в тях се отбелязва, че Израел придвижва военни средства на място, с цел да нанесе боен удар в отговор на офанзивата с балистични ракети на Иран на 1 октомври.

Документите, които са обозначени като строго секретни, са оповестени в приложението за известия Telegram и за тях първо оповестиха CNN и Axios в събота. Сега излизат значими детайлности.

Снимка: Скрийншот

Докладът в детайли разказва ограниченията, които са били подхванати през последните дни в няколко бази на израелските военновъздушни сили, като прехвърлянето на съвременни муниции, които съгласно документа са предопределени за офанзива против Иран. В него също по този начин се показва, че съгласно американското радиоелектронно разузнаване, израелските военновъздушни сили са провели огромно обучение тази седмица с присъединяване на разследващи самолети и евентуално изтребители, подготвени за възможна офанзива против Иран. Документите също по този начин в детайли разказват подготовката на израелски дронове за офанзива против Иран. Докладът разкрива доста деликатно и в детайли наблюдаване от американското разузнаване на подготовката на Израел за офанзива против Иран, в това число потреблението на спътници за американски шпионаж в базите на израелските военновъздушни сили.

Като част от следствие чиновниците работят за определяне на това кой е имал достъп до документите, преди те да бъдат оповестени.

Снимка: Скрийншот

В изказване Пентагонът съобщи, че е осведомен със известията за документите, само че не разполага с спомагателен коментар.

Израелските военни не дадоха отговор незабавно на молбата за коментар по отношение на приключването на двата документа.

Документите се появиха за първи път в интернет посредством канал в Telegram, като се твърдеше, че са изтекли от някой от разследващата общественост на Съединени американски щати, а по-късно и от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Информацията наподобява напълно събрана посредством потребление на разбор на сателитни изображения. Единият от двата документа прилича стила на други материали от Националната организация за геопространствено разузнаване, изтекли от Джак Тейшейра, военнослужещ от Въздушната национална армия, който през март се призна за отговорен за приключване на строго секретни военни документи за войната на Русия против Украйна и други секрети на националната сигурност. Каналът в Telegram, участващ в приключването, се разпознава като основан в Техеран, столицата на Иран. Преди това той е разгласил мемета с присъединяване на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей и материали в поддръжка на самоописаната от Техеран „ Ос на съпротивата “, която включва въоръжени от Ислямската република бойци от Близкия изток.

Снимка: Скрийншот

Потенциалното приключване може да е знак за доста сериозен пробив в сигурността в разследващата общественост на Съединени американски щати, довел до публикуването на свръхсекретна информация от канал в Telegram, обвързван с Иран.

Американски чиновник сподели пред Axios, че хипотетичното приключване на информация е извънредно тревожно, само че не има вяра, че то ще повлияе на оперативните проекти на Израел против Иран.

Високопоставен израелски чиновник съобщи, че израелското военно министерство е наясно с хипотетичното приключване на информация и го приема доста съществено.

Съединени американски щати приканиха Израел да се възползва от елиминирането на водача на Хамас Яхия Синуар и да упорства за преустановяване на огъня в Газа и също по този начин незабавно предизвестиха Израел да не уголемява повече военните интервенции на север в Ливан и да не рискува по-широка районна война. Ръководството на Израел обаче неведнъж е подчертавало, че няма да остави без отговор ракетната офанзива на Иран.

 

 

Източник – Associated Press/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР