Изтеглянето на американските военни сили от Афганистан става малко по-бързо

...
Изтеглянето на американските военни сили от Афганистан става малко по-бързо
Коментари Харесай

Изтеглянето на американските сили от Афганистан става по-бързо от предвиденото

Изтеглянето на американските военни сили от Афганистан става малко по-бързо от плануваното. Това съобщи в Конгреса американският министър на защитата Лойд Остин, представен от Асошиейтед прес. Той не разкри елементи по кое време ще завърши изтеглянето.
Припомняме, че през април 2021 година американският президент Джо Байдън подреди всички американски бойци в Афганистан да се изтеглят преди 11 септември, а повода бяха зачестилите терористичните офанзиви.
 Съединени американски щати възнамерява евакуация на преводачи афганистанци Съединени американски щати възнамерява евакуация на преводачи афганистанци
Съединени американски щати вършат незабавни проекти за евакуация на афганистанци, които са работили за американската войска преди изтеглянето на войските си през...
На чуване в подкомисия в Камарата на представителите Остин посочи, че препоръчаният бюджет на министерството на защитата в размер на 715 милиарда $ ще включва средства за възстановяване на опциите за реакция и попречване на офанзиви против Съединените щати от терористични организации. Пред членовете на подкомисията министърът на защитата показа единствено част от целите, заложени в бюджета.
А американски военни командири обявиха, че ще продължат да се опълчват на заканите, идващи от терористични организации „ Ал Каида “ и „ Ислямска страна “ и след изтеглянето на американските сили от Афганистан това лято.
Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели пред Асошиейтед прес, че въоръжените сили на Афганистан са задоволително мощни, с цел да се оправят с терористичните закани и без интернационална поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР