Изстрелването на руско-европейската мисия за търсене на следи от живот

...
Изстрелването на руско-европейската мисия за търсене на следи от живот
Коментари Харесай

Русия заобикаля Китай за изстрелването на ракета до Марс

Изстрелването на руско-европейската задача за търсене на следи от живот на Марс " ExoMars 2020 " на ракетата " Протон-М " от Байконур ще се организира по траектория, която ще заобиколи територията на Китай, съобщи БГНЕС.
„ Понастоящем, в сходство с контракта за руско-казахстанския лизинг за комплекса Байконур, изстрелването на потребни товари от ракетата-носител „ Протон-М “ се прави по общоприети направления с надолнище 51,6 градуса и 64,8 градуса. За „ ExoMars 2020 " по маршрута за полет до Марс, сътрудниците се съгласиха да употребяват маршрута за изстрелване с надолнище от 64,8 градуса ", заяви за РИА Новости държавната корпорация Roscosmos.
В случай на втурване по траектория с надолнище от 51,6 градуса, полетът минава през територията на Китай. При злополуката на ракетата " Протон М " през 2014 година в северните територии на Китай паднаха останките от галактически товар, по-специално сферични балони.
Инцидентът, както и продължителността на утвържденията за прекосяване на ракети над териториите на други страни, страните взеха решение да трансформират маршрута за изстрелване.
" ExoMars 2020 " е руско-европейски план, предопределен за проучване на Марс. Мисията включва платформа с съветския амфибиен модул и платформата за кацане „ Казачок “, както и европейския марсоход „ Розалинд Франклин “. Научното съоръжение на задачата включва огромен брой съветски и европейски съставни елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР