Изстрелването на американския товарен кораб Cargo Dragon за многократна употреба

...
Изстрелването на американския товарен кораб Cargo Dragon за многократна употреба
Коментари Харесай

Изстрелват Cargo Dragon на 1 ноември

Изстрелването на американския товарен транспортен съд Cargo Dragon за многократна приложимост на SpaceX към Международната галактическа станция (МКС) е планувано за 1 ноември , оповестява Националното ръководство по аеронавтика и проучване на космоса (НАСА).

Kорабът ще достави храна,  съоръжение и материали за осъществяване на опити на станцията.

Тази задача ще бъде деветата за модифицираните товарни кораби Cargo Dragon 2 на SpaceX, които са в положение да доставят 20% повече товари до МКС и могат също по този начин да се скачат самостоятелно със станцията без помощта на манипулаторна ръка спрямо първата версия.

Новите галактически кораби за многократна приложимост са предопределени за пет полета до МКС и назад вместо три по време на задачите на предходните " камиони " Cargo Dragon. Те могат да останат на станцията 75 дни, спрямо 40 дни в предходната версия.

Изстрелването ще бъде осъществено като част от втория контракт сред НАСА и SpaceX за доставка на станцията.

Cargo Dragon е единственият галактически транспортен съд за доставяне на МКС, кадърен да върне товари на Земята, като се пръсне в Атлантическия океан.
 Cargo Dragon 2 се скачи с МКС
Cargo Dragon 2 се скачи с МКС

Носи 3 тона консумативи, съоръжение и материали за разнообразни опити

ежду октомври 2012 година до юни 2023 година SpaceX извърши 28 изстрелвания на товарни кораби Cargo Dragon към МКС. Един от тях през 2015 година приключи с крах заради повредата на ракетата-носител Falcon 9.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР