Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, е

...
Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, е
Коментари Харесай

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, е произведен от Турция

Изстрелът, довел до гибелта на граничния служител на реда Петър Бъчваров, е създаден непосредствено против него през оградата на границата - от турска страна. Това демонстрират резултатите от извършен следствен опит, по отношение на следствието на убийството, заяви Даниел Цонков, шеф на отдел " Криминалистика " към Националната следствена работа.

Става дума за гладкоцевно оръжие, което се употребява от ловците. Бъчваров е прострелян в миг, в който се намирал директно до отвора на телената ограда, който е забелязал. Последвали са още няколко изстрела, откакто стрелецът и помагачът му са избягали към вътрешността на Турция.

Не е открито какъв брой тъкмо са изстрелите, споделиха от следствието.

Българските проверяващи не са могли да създадат следствен опит и от турската страна, само че са открили изрично, че двамата братя, които са турски жители, не са влизали на наша територия. По тях изстрел е създал военният, който е патрулирал дружно с убития служител на реда.

Не е ясно дали турските управляващи ще употребяват за следствието си данните от следствения опит на българска територия.

Даниел Цонков добави, че убитият граничен служител на реда не е създал изстрели.

Цонков удостовери, че употребяваното оръжие е било ловна пушка, като занапред ще се открива с какви сачми е била заредена тя.

Днес стана ясно, че в следствения опит са употребявани модерни механически средства като 3D скенер, безпилотна летателна система.

 

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР