Изслушването ще даде на новото българско правителство и на главния

...
Изслушването ще даде на новото българско правителство и на главния
Коментари Харесай

Йончева коментира предстоящото изслушване на Гешев в ЕП и обяви: Конгресът на БСП беше срамен и режисиран

Изслушването ще даде на новото българско държавно управление и на основния прокурор опция да изложат проектите си по какъв начин да се излезе от рецесията, в която ГЕРБ вкара България, обвързвана с върховенството на закона. Изслушването е значимо, тъй като Европейската комисия обвързва финансирането на страните членки със спазването на върховенството на закона.

Това сподели пред БНР евродепутатът Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в, която като член на мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) ще се срещне с български публични представители по проблемите на правосъдната система и отчетността на основния прокурор. Тя показа, че по предварителна информация в зала ще бъде министър-председателят Кирил Петков, министърът на правораздаването Надежда Йорданова, министърът на културата Атанас Атанасов, основният прокурор. От пресцентъра на основния прокурор потвърдиха пред БНР, че за 26 и 27 януари е планувано публично посещаване на в Европейския парламент.

"Изслушването ще бъде в мониторинговата група към LIBE (Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на ЕП), авторитетна група от 14 души - по двама от всяко политическо семейство. Изслушването ще бъде на 27 януари при закрити порти. Решихме в групата не просто да дадем опция на поканените да изложат авансово готови позиции, а да отговорят на уточняващи в придвижване въпроси - до каква степен правосъдната промяна ще бъде съобразена с рекомендациите на Венецианската комисия, дали промяната няма да се лимитира единствено с лични промени, каква е отговорността на основния прокурор, по какъв начин се противодейства на корупцията по високите етажи на властта ", разкри евродепутатът.

Йончева разяснява също по този начин Конгреса на и оставането на Корнелия Нинова на лидерския пост. "Конгресът беше неприличен и режисиран, хвърли в категорията на маргиналните партии. Конгресът нямаше връзка с действителността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса за какво изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е групова, а на водача, особено на Корнелия Нинова... Не беше изведена тематиката за корупцията. Българите изгубиха доверие в водача на, тъй като не сподели борба против корупцията, а единствено симулация. Битката против Борисов беше симулативна от страна на Нинова ", безапелационна бе тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР