Изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, ДПС и

...
Изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, ДПС и
Коментари Харесай

Петков: Ако ГЕРБ продължава с “плаващите мнозинства“, парламентът няма да има дълголетие

Изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, това заяви Кирил Петков в коридорите на Народно заседание.
Прочетете още
" Цялото общество е настръхнало по тематиката подмяната на Гешев със Сарафов и искахме правосъдният министър да бъде изслушан в зала. За наша голяма изненада това чуване беше блокирано с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, разясни той.

Вчера следобяд от ПП-ДБ са поискали министърът да пристигна в правна комисия.

" Там беше блокирано чуването отново с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ въздържал се “ от „ Възраждане “. Това демонстрира две доста притеснителни трендове – какво има да се крие, за какво не желаеме да има бистрота по тази тематика ", изясни Петков.

" Защо ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща ", добави Петков.

Той добави, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, „ с цел да могат да управляват държавното управление в първата ротация “.

„ По-големият ни боязън е какъв брой от тези комисии ще отидат в Движение за права и свободи и какъв брой от тях във „ Възраждане “. Щастлив съм, че комисията по европейски въпроси беше непокътната при нас, тъй като в случай че тя беше отишла при „ Възраждане “ – хора, които дори не стават, когато европейският химн тече, щеше да е засегнатост за европейските полезности “.

По думите му няма по какъв начин да продължи да има политическа непоклатимост и дългоденствие този парламент, в случай че ГЕРБ не престават с „ плаващите болшинства “.

„ Ние да сме начело като смокинов лист, а те откъм гърба за значимите неща за обществото да си ги прокарват с други болшинства. Това е освен предизвестие, а апел, че по този метод те вкарват голям риск в политическата система. Ако по този начин считат, че ще се случи, ние няма просто да го приемем “, сподели Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР