Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се

...
Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се
Коментари Харесай

Тошко Йорданов в полунощ: Петков е лъгал брутално! Използвал е службите за себе си!

" Изслушахме службите. В спокойна атмосфера описаха за всичко, което се е случило. Премиерът е лъгал брутално ", съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов след чуването на незабавно извикания в Народното събрание началник на ДАНС по отношение на нотата на дипломат Митрофанова против изгонването на 70-те съветски дипломати.

" Историята се оказа извънредно по-гнусна и по-мръсна, в сравнение с съм предполагал ", изясни той

„ Вчера на закритото съвещание министър председателят е лъгал, когато го питахме всякакви неща. Днес изслушахме Външно министерство, изслушахме службите. Разказаха какво се е случило. Лъгал е брутално.

" Първо - еднолично е решението на премиера и е оказан от него напън върху ДАНС за сформиране на описи на съветски дипломати за изпъждане. Службите през вчерашния ден го споделиха с половин уста, а през днешния ден го потвърдиха изрично ", съобщи Йорданов и акцентира: Петков е давал устни разпоредби към ръководителя на ДАНС. (Б. Р. през вчерашния ден Епицентър. бг го написа).

" Освен това министър председателят в оставка е употребявал и службите ", добави той.

" Вижте каква забавна последователност. На 8 юни ние от Има Такъв Народ излизаме от държавното управление и от обединението. На 9 юни, без да е планувано, в Съвета за сигурност към Министерски съвет в точка " Разни " се дискутира ислеността на съветските дипломати у нас,. Няма точка " Руски шпиони ". Влиза министър председателят на Съвета и почва с точка " Разни ", която формулира като точка " Руски шпиони ", тъй като пада от власт. И заповядва на службите да вършат това, което правят- да изгонят 70 чиновници на съветското посолство, половината от които не са дипломати.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който употребява държавната машина за себе си.

Той обясни, че за някои от 70 дипломати има учредения, само че за други би изразил подозрение.

Йорданов упрекна Петков в неистина. „ Той е измамник. Лъже - няма нито един отчет на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпоредби на Петков”, сподели още депутатът.

Дипломатите пък не били изгонени по правилото за взаимност, а „ със описи на ДАНС по искане персонално на премиера”.

„ Първи лист, три дни по-късно - втори лист, с цел да стане броя, която той желае. Това е толкоз отвратително”, е мнението на Йорданов.

Адски съм ошашавен от това, което чух. Нормален човек ще се отврати. Аз още не мога да допускам на това, което чух ", сподели още шефът на ПГ а Има Такъв Народ.

" Еднолично и без решение на Министерски съвет Петков е взел това решение за дипломатите. Човекът юрка цялата страна, тъй като пада от власт. Това и Борисов не си го е разрешавал ", отсече още Йорданов.

" Абсолютно тъпчене на закона е това, което Петков е направил.

" Ако шефът на ДАНС е добавял в описите с изгонени съветски дипломати хора, за които няма задоволително учредения, това повдига въпроса за неговата отговорност ", по този начин водачът на парламентарната група на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов разяснява спора по оста България – Русия след среднощния Председателски съвет в Народното събрание.

Той бе безапелационен, че въпросът визира извънредно комплицирани процеси – и административни, и политически. " Докато не се обясни всичко, ще чувате разнообразни интерпретации” " счита още депутатът.

Той акцентира, че нито Министерски съвет (МС), нито Председателският съвет могат да откриват фактология.

Председателският съвет късно довечера се събра поради нотата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, в която тя е настояла за отдръпването на решението за експулсиране на 70 съветски дипломати до 12 часа на следващия ден, 1 юли.

В противоположен случай, Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България поради абсурда с експулсирането на 70 съветски дипломати. Русия дефинира дейностите на българското държавно управление като невиждани, съобщи Митрофанова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР