Изследванията сочат, че 87 процента от децата на възраст между

...
Изследванията сочат, че 87 процента от децата на възраст между
Коментари Харесай

3 съвета към родители на силно емоционални деца

Изследванията сочат, че 87 % от децата на възраст сред 18 и 24 месеца, 91 % от децата на възраст сред 30 и 36 месеца и 59 % от децата на възраст сред 42 и 48 месеца имат най-малко една нервност дневно.

Неконтролируемите 2-годишни е фраза, която се отнася за множеството деца сред 18 и 36 месеца.

3 съвета към родители на мощно прочувствени деца:

1. Внимавайте какви са реакциите ви.

Истеричните рецесии са тестване за всеки родител. Осъзнайте личните си усеща, бъдете спокоен, с цел да можете да отговорите съответно и с мисъл на държанието на детето си. в случай че вие самите не можете да се справите с възприятията си и да ги овладеете, по какъв начин очаквате едно 2-годишно дете да го направи?!

2. Установете кое е разстроило детето ви.

Важно е да се откри източникът на стрес за детето. След това е значимо да му помогнете да разбере, че това, което изпитва сега, ще отмине. То няма да бъде вечно част от него. Детето не схваща това. Детето не осъзнава, че това, което изпитва сега, е краткотрайно положение. Затова би трябвало да му помогнете да назове възприятието, да разбере какво го е провокирало и в последна сметка дружно да се справите с него.

3. Четете сред редовете.

Най-важното е да не приемате прочувствените прояви персонално. Нищо, което детето приказва и прави в подобен миг, не е ориентирано против вас. Всяка една сцена би трябвало да бъде алена лампичка за родителя, че нещо тревожи и изтезава детето ви. Опитайте се да намерите решение в дълготраен проект.

Източник: theconversation.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР