Изследванията показват, че по време на пандемия и локдаун рязко

...
Изследванията показват, че по време на пандемия и локдаун рязко
Коментари Харесай

Учени: Пандемията уврежда зрението, особено на децата

Изследванията демонстрират, че по време на пандемия и локдаун внезапно се е нараснал броят на хората, които страдат от късогледство, като изключително уязвими се оказват децата.
Заради обществената изолираност, отдалеченото образование и работа все по-често ни се постанова да стоим пред компютъра, таблета или мобилния телефон. Много хора по време на пандемията съвсем не излизат на открито. Постоянното фокусиране върху ситуирани наоколо обекти и дефицитът на дневна светлина въздействат на зрението, написа „ Дойче веле “.
Недостатъчното придвижване и се отразява зле на зрението на децата. Според направени наскоро проучвания в Нидерландия и Китай, по време на пандемията внезапно са се нараснали случаите на късогледство, изключително измежду децата. Учените назовават това събитие „ карантинна миопия “.
 Проучване: Една трета от децата са в меланхолия поради пандемията Проучване: Една трета от децата са в меланхолия поради пандемията
Eдна трета от децата сред 7- и 17-годишна възраст страдат от меланхолия поради локдауните и ограниченията, които ги затварят у дома. Това показ...
В Китай са изследвани над 120 000 възпитаници на възраст сред 6 и 13-годишна възраст. Резултатите демонстрират, че в „ годината на короната “ броят на децата с късогледство внезапно се е нараснал. При деца сред 6 и 8 година случаите на миотопия са били три пъти повече, в сравнение с в миналата година, като в тази възрастова група зрението се е влошило с 0,3 диоптъра.
при децата буди в допълнение паника, защото още в ранна възраст излиза наяве дали човек ще страда от късогледство и ще има ли потребност от промяна на зрението. Късогледството остава за цялостен живот и нормално стартира да се демонстрира в ранна ученическа възраст, като се ускорява с годините.
Според прогнозите на Института за проучване на зрението „ Брайън Холдън “ (Австралия), доникъде на века към 5 милиарда души ще страдат от късогледство.
Броят на хората с миотопия през последните десетилетия се усили най-вече в, което се изяснява с променения метод на живот. Учените откриха директна взаимозависимост сред възходящите благоприятни условия за обучение и утежняването на зрението: колкото по-високо е равнището на обучение, толкоз по-голям е рискът от късогледство. Това е обвързвано главно с прекомерно ранното и интензивно потребление на компютри и мобилни телефони, които заместват прекарването на свободно време на чист въздух.
Рискът от миопия може да се понижи, в случай че не се гледат дълготрайно време намиращи се наоколо обекти, без значение дали става въпрос за книга или смарт телефон. Важно е да се внимава за дистанцията и понякога погледът да се отклонява и да се гледа в далечината.
 Компютрите и телефоните са рискови за мозъка Компютрите и телефоните са рискови за мозъка
Прекомерното потребление на смарт телефони и компютри може да докара до претоварване на мозъка. Това, от своя страна, основава риск от развити...
От изгода е прекарването на дълго време навън, защото дневната светлина препятства по-нататъшния напредък на очната ябълка. Изследвания в Скандинавия демонстрират, че в тъмната част на годината.
Постоянното взиране в екрана може да провокира неспокойствие, отмалялост и сухота на очите, най-вече при децата. Според учените, прекомерното потребление на електронни устройства освен ускорява късогледството, само че въздейства и на пространственото усещане. Това може да докара до неразбираемо зрение или даже до кривогледство.
 
Още по тематиката:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР