Изследвания за връзката между психичното здраве и начина на хранене

...
Изследвания за връзката между психичното здраве и начина на хранене
Коментари Харесай

Има ли връзка между депресията и яденето на месо

Изследвания за връзката сред психологичното здраве и метода на хранене при хората, както и се чака, са правени и преди, а резултатите то тях постоянно са любопитни.
 Картофи и кой е най-здравословния метод, по който да си ги подготвяме, тъй че да не пълнеем от яденето им
Как да ядем картофи на воля, без да пълнеем

Има и здравословен, и апетитен метод

Още през 2007 година открива, че вегетарианците имат по-лошо психологично здраве спрямо месоядните хора. Тогава данните регистрират, че 21-22%, които са вегетарианци оповестяват за меланхолия, а при хората, които ядат месо процентите са 15.

По-късно, през 2012 година, съгласно психологичните разстройства нормално следват началото на вегетарианската диета. С това обаче спорят французите, които пък по-рано тази година вършат свое и не откриват връзка сред растителната диета и резултатите, свързани с психологичното здраве.
 Снимка 590143

Последното на тази тематика още веднъж изважда на показ наклонността веганите и вегетарианците да са по-податливи на депресивни положения. И по-точно, при хората, които изключват месото от диетите си, има два пъти повече възможност да се отключат депресивни епизоди спрямо всеядните.

За да изследва връзката сред безмесната диета и депресията измежду възрастните, екип от откриватели в Бразилия събира данни от над 14 000 души на възраст сред 35 и 74 години за интервал от шест месеца. След това правят оценка участниците благодарение на въпросник, който оказва помощ при диагностицирането на общи психологични разстройства като меланхолия и тревога, наименуван Clinical Interview Schedule-Revised.

А заключението на учените може да бъде систематизирано напълно в резюме: " Депресивните епизоди са по-разпространени при хора, които не ядат месо ".
 Веган диетата, холинът и води ли до понижаване на IQ-то ни
Оглупява ли се от веган диета

Още един риск от отхвърли от скотски артикули

Причината за тази връзка обаче не е ясна на откривателите. Те обаче прецизират, че наблюдението им би следвало да е правдиво, защото от него са изключили несъответствуващи за задачата хора. Това са тези, които имат хранителни дефицити, живеят в неприятни социално-икономически условия, пушат, пият и нямат непрекъснато равнище на физическа интензивност, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР