Изследвания за глобалното щастие показват, че Дания, Норвегия и Швеция

...
Изследвания за глобалното щастие показват, че Дания, Норвегия и Швеция
Коментари Харесай

Четири принципа, които правят скандинавците най-щастливите хора в света

Изследвания за световното благополучие демонстрират, че Дания, Норвегия и Швеция са най-щастливите страни в света. Каква е тяхната рецепта за благополучие и какво можем да заимстваме от нея? Нека забележим...

1. Скромност и почитание към близките

Скандинавските страни са известни със сплотените си дребни общности – квартали, градчета, селца, които са основата на едно отзивчиво и кооперативно общество. Скромността и уважението към другите са високо ценени. Арогантността и самохвалството са изключени. 

2. Баланс сред работа и семейство

Скандинавците знаят какъв брой е значимо да отделяш време за фамилията. Повечето офиси в Дания затварят в пет следобяд. Нещо повече, датчаните в никакъв случай не не престават работата си в извънработно време. В Швеция някои компании даже са създали последваща крачка и са въвели шестчасов работен ден в опит да усилят продуктивността и удовлетворението от работата. Семействата постоянно излизат в парка, спортуват и пътуват с роднините си.

3. Уютни събирания с близки хора

В Дания има една страхотна дума, която значи по едно и също време. Да седиш към огъня в студена зимна нощ, да пиеш вино и да споделиш вкусно ядене с най-близките си другари – това е hygge. И е нещо, което множеството от нас в миналото са изпитвали. Чувството за взаимна поддръжка, шерване и успокоение е основно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР