Изследвания на Кингс Колидж откриха нови доказателства за връзката между

...
Изследвания на Кингс Колидж откриха нови доказателства за връзката между
Коментари Харесай

Откриха връзка между възпаленията и депресията

Изследвания на " Кингс Колидж " откриха нови доказателства за връзката сред нискостепенното редовно инфектиране и депресията. Мащабното изследване разпознава по-високи равнища на инфекциозен биомаркер при депресирани лица спрямо недепресирани, съобщи БГНЕС.
Въпреки че двете положения постоянно наподобяват тясно свързани, не всички специалисти са уверени, че нискостепенното редовно инфектиране играе причинно-следствена роля при депресията.
Много болести, свързани с инфектиране, се характеризират с това, че пациентът е податлив към депресивни положения, само че постоянно с съображение се твърди, че е единствено непряк резултат от болестта.
Използвайки данни от UK Biobank-голямо изследване, което наблюдава здравето на хиляди хора - новото проучване преглежда връзката сред депресията и възпалителния биомаркер, наименуван С-реактивен протеин (CRP). В изследването са включени малко под 86 000 души, като към една трета от тях имат клинична диагноза за остро депресивно разстройство.
Изследователите оповестяват, че равнищата на CRP са били непрекъснато по-високи при депресирани субекти спрямо недепресирани субекти. След пригаждане към други клинични и поведенчески фактори откривателите към момента откриват връзка сред този инфекциозен биомаркер и депресията.
„ Нашият огромен разбор на данни потвърди, че социално-икономическия фактор, влошеното здраве, нездравословните привички, както и генетичното влечение към имунна дисфункция не са единствените пояснения за връзката сред депресията и възпалението “, изяснява Кармин Парианте, съавтор на новото изследване.
„ Чрез този развой на елиминиране ние потвърждаваме, че може да има главен биологичен развой, който стои зад връзката сред и нарасналото инфектиране. Ако успеем да идентифицираме този развой и да разкрием по-подробно неговата роля за развиването на меланхолия, можем да проправим пътя за експериментиране на нови лекувания за това необятно публикувано психологично разстройство. "
Но не липсват и скиптици, Дейвид Къртис от Лондонският академични лицей споделя, че тези нови открития не са нови и към този момент е известно, че възпаленията могат да бъдат свързани с меланхолия.
 10 храни, които ще ви избавят от депресията 10 храни, които ще ви избавят от депресията
Тайната на положителното въодушевление е в ендорфините и серотонина. Всеки има собствен метод да си обезпечи задоволително количество ресурси с тези веще...
" Това изследване удостоверява, че равнищата на CRP, маркер на възпалението, са малко по-високи при хората, които оповестяват, че са депресирани в даден миг от живота си ", споделя Къртис. „ Съмнявам се, че възпалението има основна роля в причиняването на меланхолия и не съм сигурен, че актуалното изследване способства доста за разбирането ни за депресията. “
Предишни проучвания, критикуващи сходни хипотези, означават, че връзката сред двата фактора може да е косвена.
Известно е, че неприятният сън и затлъстяването са свързани с нискостепенно инфектиране и меланхолия, тъй че е мъчно да се одобри какъвто и да е породен механизъм.
Ако има причинно-следствена връзка сред възпалението и депресията, най-вероятно ще би трябвало да се разработят точни медикаменти, с цел да се насочи този механизъм. Необходими са доста повече проучвания, преди да стигнем до този миг.
„ Със сигурност нищо не допуска, че хората би трябвало да се пробват да лекуват депресията си с противовъзпалителни медикаменти “, споделя Къртис. „ Освен че нямат потвърден резултат върху депресията, тези медикаменти имат и рискови странични резултати, до момента в който антидепресантите са безвредни и ефикасни. “ / БГНЕС, New Atlas
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР