Изследването, публикувано в Journal of Experimental Medicine, разглежда начини за

...
Изследването, публикувано в Journal of Experimental Medicine, разглежда начини за
Коментари Харесай

Японски учени разработиха нова ваксина за коронавируси, включително COVID-19

Изследването, оповестено в Journal of Experimental Medicine, преглежда способи за прекъсване на бъдещите пандемии посредством имунизация против тежки коронавируси с изострен респираторен синдром (SARS), тип вируси, състоящ се от доста известни варианти.

Здравните чиновници показаха угриженост по отношение на това по какъв начин вирусите, които се появяват при животните, са станали по-успешни при скока към хората, като да вземем за пример в случаите на птичи грип, свински грип, Ебола и MERS.

„ Като се има поради, че предходни епидемии от ковид, като SARS-CoV-1 и MERS-CoV са настъпили заради зоонозни коронавируси, пресичащи видовата преграда, капацитетът за появяването на сходни вируси в бъдеще съставлява забележителна опасност за международното публично здраве, даже в лицето на ефикасните ваксини против актуалните вируси “, споделя професорът от университета в Осака Томохиро Куросаки, водещ откривател в изследването.

Една преобладаваща доктрина е, че COVID-19 произлиза от прилепи, преди да се съобщи на друго животно, което по-късно е заразило хората.

Използвайки своя протеин от шипове, вирусът SARS-CoV-2, който предизвиква Коронавирус, се свързва с рецептора на клетъчната повърхнина на ACE2 в човешкото тяло.

Проучването разпознава две елементи на този вирус: „ ядрото “, което се среща постоянно при всички коронавируси, и „ главата “, неповторима за COVID-19.

Успехът на опита е в това, че посредством генно инженерство японски откриватели съумяха да модифицират протеина на шипа на SARS-CoV-2, с цел да го спрат да предизвиква зараза при хората.

Покриването на главата на вируса с спомагателни молекули захар прави невероятно той да се свърже с протеина ACE2 в човешките кафези.

При мишки, създадената ваксина доста ускорява антителата, създадени против незащитеното „ ядро “ на вируса.

Тези антитела сполучливо блокираха SARS-CoV-2, както и SARS-CoV-1, вирусът, който провокира огнището на SARS през 2002 година Ваксината спря и три сходни ковид, произхождащи от прилепи и панголини.

Докладът изяснява, че въпреки антителата, които разпознават тази вирусна глава, да блокират навлизането на SARS-CoV-2, те не оферират съвсем никаква отбрана против други коронавируси. Въпреки това, антителата, които разпознават ядрото, са в положение да предотвратят навлизането на разнообразни коронавируси при хората.

Куросаки изясни обаче, че въпреки такава тактика за потребление на „ необятно обезвреждащи антитела е допустима “, актуалните ваксини към момента „ е малко евентуално да обезпечат отбрана против появяването на нови вируси, свързани със SARS “.

Изследователският екип е оптимист, че продължителните изследвания могат да възпроизведат триумфа от опитите върху мишки и при хора, позволявайки създаването на ваксина от последващо потомство, която би могла да понижи риска от бъдещи пандемии.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР