Изследване, проведено в Cleveland Clinic Foundation, установи, че заседналият начин

...
Изследване, проведено в Cleveland Clinic Foundation, установи, че заседналият начин
Коментари Харесай

То е по-опасно от пушенето, диабета и сърдечните болести

Изследване, извършено в Cleveland Clinic Foundation, откри, че заседналият метод на живот и отсъствието на физически извършения имат по-лошо влияние върху здравето на индивида, в сравнение с пушенето, диабета и сърдечните заболявания.

Кардиологът от Кливлендската клиника и основен създател на проучването лекар Ваел Джабер дефинира резултатите като „ извънредно непредвидени “.

„ Отсъствието на тренировки на пътечката за тичане или извършения дава най-лоша прогноза, даже гибел, съпоставено с хипертонична болест, диабет “, споделя Джабер пред CNN.

По думите му получените резултати за вероятните опасности би трябвало да бъдат разгласени на хората.

Трябва да се работи съвсем като при болестно положение, при което лекарството се назовава извършения, добавя ученият.

Изследователите са изследвали 122 007 пациенти, които са упражнявали на пътечка за тичане в Кливлъндската клиника в интервала от 1 януари 1991 до 31 декември 2014 година, с цел да дефинират кои са факторите, които водят до гибел, както и да изяснат преимуществата на упражненията и фитнеса.

Сърдечно-съдовите болести и диабетът са най-„ скъпите “ болести в Съединени американски щати. Ние разходваме над 200 милиарда $ годишно за лекуване на тези болести и затрудненията им. Вместо да плащаме големи суми за лекуване, би трябвало да насърчаваме пациентите си да бъдат физически дейни и всеки ден да упражняват, споделя доктор Джордан Мецл.

По думите на Джабер друго огромно изобретение на проучването е, че фитнесът води до по-продължителен живот.

Учените постоянно са били обезпокоени от прекомерно интензивно спортуващите, само че проучването е посочило, че няма причина за паника.

Няма никакво равнище на физически извършения или занимания с фитнес, които да доведат до риск за здравето, споделя лекарят. По думите му проучването демонстрира, че последователите на интензивните тренировки се характеризират с по-нисък риск от гибел.

Преимуществата на спорта са еднообразно огромни за всички възрастови групи при мъжете и дамите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР