Изследване проведено от„Галъп интернешънъл” показва известна мобилизация на привържениците на

...
Изследване проведено от„Галъп интернешънъл” показва известна мобилизация на привържениците на
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ПП спечели два бонуса от падането на кабинета

Изследване извършено от„ Галъп интернешънъл” демонстрира известна готовност на последователите на „ Продължаваме Промяната”.

Данните са от самостоятелен телефонен сондаж измежду 800 души. Проучването е извършено в интервала 23-25 юни 2022 година Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 54 хиляди пълнолетни българи.

„ Това, което им се случи, е, че от дефекта стана резултат. Всяка власт ерозира в хода на мандата. Ако Политическа партия бяха оставени в идната сложна зима, евентуално рейтингът щеше гладко да спада и малко по-малко да стартира да идва времето още веднъж на ГЕРБ. С рухването на кабинета естественият развой на ерозия беше спрян. По този метод Политическа партия завоюваха 2 бонуса. Първият е, че имат опция още веднъж да се консолидират, в това число през уличните митинги и второ диалогът е върнат там, където на тях им е удобно”, изясни социологът Първан Симеонов.

По думите му главният извод от проучването е, че моментната обстановка демонстрира малко по-голяма благосклонност за държавното управление на Петков.

„ Болшинството желае въпреки всичко да се опитва държавно управление в този мандат”, добави Симеонов.

Според него, в случай че още веднъж има избори през есента, може да чакаме по-ниска изборна интензивност. По думите му е допустимо да гласоподават единствено най-мобилизираните електорати.

„ Поляризацията от последните дни може да затрудни съставянето на държавното управление след това. Засега се обрисува някакъв геополитически вектор”, добави политологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР