Изследване, посветено на ползите от смеха при пациенти показва, че

...
Изследване, посветено на ползите от смеха при пациенти показва, че
Коментари Харесай

Смехът може да бъде и опасен

Изследване, отдадено на изгодите от смеха при пациенти демонстрира, че той освен не е най-хубавото лекарство, само че и може да докара до разнообразни здравни затруднения, предизвестява Telegraph.

Сред тях са пръсване на сърдечната аорта, пристъпи на астма и несъзнателно изпускане на урина.

Изследването на Оксфордския университет е отдадено на изгодите и вредите от смеха и обгръща интервал от 1946 година до наши дни. От него проличава, че изблиците смях от време на време могат да бъде причинители на беди, като разкъсан хранопровод и сърдечни проблеми.

Така да вземем за пример жена със сърдечна аритмия ненадейно колабирала и умряла след интервал на натоварен смях. Друг случай демонстрира, че изразът " да се скъсаш от смях " може да бъде напълно действителен, откакто доза смях предизвикала разкъсване на хранопровода. Учените открили, че в случай че поемете бързо мирис до момента в който се смеете постоянно може да докара до усвояване на нежелани предмети или даже да предизвика припадък на астма.

Прекалено интензивният смях е отговорен още за несъзнателно изпускане на урина и може да задейства някоя херния.

От друга страна смехът има безспорни позитивни въздействия като това, че отпуска надебелелите стени на артериите и надлежно понижава риска от сърдечен удар. Пак смехът усилва плодовитостта  - 36 % от дамите, които били забавлявани от клоуни в болница след оплождане ин витро по-късно заченали.

" Хуморът във всяка една форма може да бъде както потребен, по този начин и да носи дребен риск ", заключават учените.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР