Изследване показва какво крият повечето от нас. Ще се изненадате

...
Изследване показва какво крият повечето от нас. Ще се изненадате
Коментари Харесай

Повечето хора крият една и съща тайна

Изследване демонстрира какво крият множеството от нас. Ще се изненадате от това какъв брой в действителност си приличаме.

Кенжи Йошино от NYU School of Law, съавтор на труда „ Разкриването на гения - нов модел за регистриране в общността “, организира забавен опит. Той задава следния въпрос на хората: „ Какво криете? “. Оказва се, че множеството хора прикриват едно и също – своите „ недостатъци “, това, което ги разграничава от болшинството. Всичко, което ги прави „ разнообразни ". Тази двойнственост обаче се отразява зле на индивида. 60-73% от интервюираните признават, че прикриването въздейства пагубно на тяхното самочувствие и самокритика.

От изследването излиза наяве и още нещо: колкото по-голямо е разликата на индивида от общото цяло, толкоз по-усърдно прикрива той това разграничение. 83% от хората с друга полова ориентировка се прикриват (и тук не става дума единствено за сексуалността); 79% от цветнокожите - също. Тази наклонност се следи и при 66% от дамите. Цели 45%, т.е. съвсем половината!, от хетеросексуалните бели мъже, които са в действителност най-привилегированата група в обществото, също се прикриват.

Всъщност казусът, съгласно Йошино, идва от света на бизнеса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР