Изследване, показало, че по време на срещи на сляпо сърцата

...
Изследване, показало, че по време на срещи на сляпо сърцата
Коментари Харесай

Антинобел за кардиологично изследване как бият сърцата по време на срещи на сляпо

Изследване, посочило, че по време на срещи на сляпо сърцата на хората, които се оказвали привлечени един от различен, започвали да бият в синхрон, завоюва Антинобелова премия в категорията за кардиология.

Отличията за комични достижения в науката се връчват за 32-и път в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Антинобеловите награди се присъждат нормално преди самите Нобелови награди, които пък по традиция се присъждат в първата седмица на октомври. Наградите се разпределят в общо 10 категории и по традиция церемонията е авансово записана в Харвардския университет. Във връчването на премиите вземат участие и същински Нобелови лауреати. А антинобеловите лауреати получават и 10 трилиона зимбабвийски $, които нямат никаква стойност.

Констатацията в кардиологията е на изследователката Елиска Прочазкова от университета в Лейден в Нидерландия. Експериментът със срещите на сляпо е посочил, че единствено за две секунди участниците в тях имали доста сложна концепция за индивида, седящ против тях и били способни доста бързо да решат дали желаят да се срещат с някого или не.

В категорията за физика победи преподавателят по биология в университета Уест Честър в Пенсилвания Франк Фиш дружно с откриватели от университета в Страчклайд в Глазгоу, в Шотландия, разкрили за какво патетата следват нормално майка си в индианска нишка. Те са установили, че в действителност патета сърфирали по вълните, подбудени от прекосяването на майка си и пестели сила по този метод.

Солимари Гарсия-Ернандес и Глауко Мачадо от университета в Сао Пауло в Бразилия завоюваха пък Антинобеловата премия по биология за проучване, което посочило, че запекът вредял върху половия живот на скорпионите. Скорпионите " откачат " част от тялото си, с цел да избягат от див звяр, който им е хвърлил око, само че освен това те губят с изключение на опашката и последния дял от храносмилателния си тракт, което води до запек и в последна сметка до гибел при тях.  А преди да настъпи гибелта, се стигало до продължително понижаване на двигателните качества, което попречило скорпионите при търсене на полов сътрудник, установили специалистите.

Изненадващо в категорията за безвредно инженерство Антинобел е присъден на Магнус Герс за основаването на гумен лос в цялостен размер за потребление при проби за произшествия. Герс е приключил Кралския софтуерен институт в Стокхолм. В Швеция неведнъж има конфликти сред лосове и коли и това води до контузии и гибел както при хората, по този начин и при животните. По време на тестванията на колите производителите обаче рядко вършат опити с манекени на животни и основания от Герс гумен лос в същински размери ще помогне да се изследва една област, която заслужава повече внимание, а точно по какъв начин да се предотвратят съдбовните последици от конфликти на коли с лосове.

Антинобеловата премия за литература пък бе споделена от Ерик Мартинес, Франсис Молика и Едуард Гибсън от Масачузетския софтуерен институт за това, че са анализирали какво прави езика на юридическите документи излишно сложен за схващане.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР