Изследване на ястията, продавани от заведенията за бързо хранене, даде

...
Изследване на ястията, продавани от заведенията за бързо хранене, даде
Коментари Харесай

Обичате да си хапвате дюнери? Прочетете тогава това и ще разберете какво може да ви се случи

Изследване на ястията, продавани от заведенията за бързо хранене, даде шокиращи резултати – една порция дюнер съдържа толкоз мазнини, колкото винена чаша олио, а останалите сходни ястия също са доста над оптималната дневна норма мазнини. Специалистите по хранене са безапелационни, че 2 такива дюнера на седмица могат да ни докарат инфаркт в границите на 10 години.
Диетолози и специалисти по здравословно хранене от Съвета на графство Хемпшир направили инспекция на наличието на мазнини и сол в ястията в 150 от известните заведения за бързо хранене, в това число специалитети от китайската и индийската кухня, пици, дюнер-кебапи, пържена риба и картофи. Ръководителят на проучването показва, че всеобщо предлагани храни съдържат повече от дневната доза мазнини единствено в една порция.

Откритото в дюнер-кебапите количество мазнини било сред 111 и 139,3 грама – 2 пъти повече от пределно допустимата дневна норма от 70 грама мазнини за дамите и близо 40% повече от допустимите за мъжете 90 грама. „ Тоест, в случай че дюнерът е с тегло 400 г, то наличието на мазнини е 1/4 от тежестта на цялото ястие “, разясняват специалистите по здравословно хранене.

„ 111 грама мазнини ви носят 1000 калории, което се равнява на винена чаша с олио. По-голямата част от мазнините са наситени, които покачват холестерина и запушват стените на артериите. Ако употребявате такава храна 2 пъти седмично като допълнение към елементарния ви дял, тя стартира да работи като бомба със закъснител за развиването на исхемична болест на сърцето “, допълват лекарите.

И това е забавно - Д-р Ивайло Димитров: Медиците лекуват неверно диабета! - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Според тях за отключването на инфарктни положение има отношение и цялостният ни режим на хранене, както възрастта и ежедневната ни интензивност.

„ Колкото по-малко дейни сте, толкоз по-малко евентуално е да прочистите организма си от тези мазнини. Ако консумирате доста плодове и зеленчуци в останалото време, няма да имате проблем. Ако обаче ядете захарни произведения, чипс и пържени храни на закуска, то се движите право към инфаркт до 10 години “, изясняват лекарите. Проучването им демонстрира, че има и храни, които работят превантивно на организма, когато става дума за вярната функционалност на сърцето.

Сред тях преди всичко по качества са овесените ядки поради благосъстоянието им на целулоза. Трябва да сортираме по-едър овес, с цел да сме сигурни в действието му. По сходен метод на сърцето работят и сьомгата, авокадото, спанакът, бобовите произведения и лененото семе. Всички те се борят сполучливо с холестерола и връщат сърцето в верния темп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР