Изследване на морфологията на столицата, проведено от общинската инициатива Визия

...
Изследване на морфологията на столицата, проведено от общинската инициатива Визия
Коментари Харесай

Младост, Дружба, Драгалевци, Бояна и Манастирски ливади с най-много висшисти в София

Изследване на морфологията на столицата, извършено от общинската самодейност " Визия за София ", сочи че най-висока е междинната възраст на жителите в централната градски част, най-ниска в кварталите с преобладаващо ромско население, повече от 50% от хората с висше обучение избират да живеят на юг от центъра на София, а най-вече софиянци в трудоспособна възраст - от 15 до 64 година, живеят в периферията и в най-големите жилищни комплекси, които са и едни от най-гъстонаселените.

Данните от проучването " Визия за София " би трябвало даде насоки за планирането на града до 2050 година Демографските разбори, направени от екипа, са направени на база на наличната информация от Национален статистически институт и Кадастралната карта.

Най-образованите живеят на юг и югоизток

Повече от 50% от висшистите в София живеят на юг и югоизток от центъра на града, както и по-отдалечените квартали като " Манастирски ливади ", " Бояна ", " Драгалевци ", както и " Младост " и " Дружба ". Това демонстрират данните от проучване на морфологията на столицата, извършено от общинската самодейност " Визия за София ", което би трябвало даде насоки за планирането на града до 2050 година Посочените квартали са най-атрактивните в подтекста на жилищния пазар на София, ситуирани до емблематични паркове като Южен парк, " Борисова градина ", " Заимов " или в полите на Витоша.

В проучването по индикатор обучение на жителите на града кварталите с най-висока централизация на хора без никакво или единствено с начално обучение предстоящо са " Филиповци ", " Факултета " и " Христо Ботев ", където има най-вече ромско население. Този факт, смесен с регистрираната висока централизация на деца там, основава терзания за бъдеща сегрегация на обитаващото ги население, сочи анализът на " Визия за София ".

По централизация на популацията

Разглеждайки цялостното систематизиране на популацията, предстоящо с най-висока централизация са комплексите " Люлин ", " Младост ", " Надежда ", " Овча купел ", " Дружба ", " Гоце Делчев ", " Студентски град ", " Слатина ", кварталите в регион " Подуяне " и централната градска част. Висока плътност на популацията имат и териториите сред булевардите " Цар Борис III ", " България ", " Околовръстно шосе " и в непосредствената им непосредственост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР