Изследване на фондация “Нашите недоносени деца” регистрира тревожни данни около

...
Изследване на фондация “Нашите недоносени деца” регистрира тревожни данни около
Коментари Харесай

Инициатива насърчава семействата да изпращат аудио послание до техните недоносени бебета

Изследване на фондация “Нашите недоносени деца” записва тревожни данни към невъзможността фамилиите да бъдат с бебетата си и потреблението на потвърдено ползотворни практики като метода кожа-до-кожа, кърмене и хранене с майчина кърма по време на болничното възобновяване на бебетата.

Оказва се, че 93.9% от родителите не са били допускани до недоносените бебета или новородени с влошено здравословно положение през целия интервал на възобновяване им в неонатологично поделение.

Всяка година на 17 ноември се отбелязва Световният ден на недоносените деца. По традиция публични здания и монументи на културата се осветяват в лилава светлина. Целта на този ден е да увеличи информираността по този важен проблем.

Инициативата на фондация “Нашите недоносени деца”, озаглавена #БезРаздяла | “Гласът лекува”, предизвиква фамилиите да изпратят аудио обръщение до техните бебета, посредством което да ги накарат да усетят обичта и топлината в думите на своите родители , което ще се осъществя със съдействието на медицинските екипи.

Новороденото познава гласа, мириса и допира на своята майка и реагира по неповторим метод само на тях.

Научни проучвания свидетелстват, че слушането на майчиния глас има болкоуспокояващо влияние върху бебето, стабилизира сърдечния темп и дихателните му функционалности.

Инициативата започва на 17 ноември и ще се осъществя толкоз дълго, колкото е належащо, предвид на рестриктивните епидемиологични ограничения, само че на първо място с вярата, че скоро родителите още веднъж ще бъдат със своите бебета.

Защо едвам 4 от 100 майки в България могат да носят бебетата си кожа до кожа по време на възобновяване им от началото на пандемията от COVID-19 - четете в Ladyzone.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР