Изследване на американски учени доказва, че прескачането на сутрешното похапване

...
Изследване на американски учени доказва, че прескачането на сутрешното похапване
Коментари Харесай

Вижте защо е важно да закусвате

Изследване на американски учени потвърждава, че прескачането на утринното похапване усилва повече от два пъти риска от атеросклероза - т.е ограничение на притока на кръв и О2 към значими органи от човешкото тяло, водещ до мозъчен удар, инфаркт и други.

Експериментът е бил извършен с присъединяване на 4052 здрави мъже и дами в Съединени американски щати, които при започване на проучването не са страдали от сърдечно-съдови или хронични бъбречни болести. Те са били разпределени от екипа на Валентин Фустър (лекар, професор, основен редактор на Журнала на американския лицей по кардиология и шеф на " Моунт Синай Харт " ) в три обособени групи.

В първата са били включени тези доброволци, които са приемали заран под 5% от нужния си енергиен банкет за деня (т.е са пропущали постоянно закуска или са пийвали небрежно единствено чаша кафе или сок). Във втората група пък участниците са удовлетворявали на закуска 20% от калорийните си потребности (нормална закуска), а в третата - сред 5-20% от нужния си банкет на храна посредством нискокалорична закуска, съобщи БГНЕС.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР