Изследване на 5000 интелектуално надарени деца, което продължава вече 45

...
Изследване на 5000 интелектуално надарени деца, което продължава вече 45
Коментари Харесай

Как да отгледате гений?

Изследване на 5000 интелектуално надарени деца, което продължава към този момент 45 години може да отговори на този въпрос.

“Независимо дали ни харесва или не тези хора в действителност управляват нашето общество, ” споделя Джонатан Уай, психолог от университета Дюк, който работи в програмата на Дюк за идентифициране на гении.

“Децата, които дават резултати в топ 1 % на тестванията по предписание стават нашите водещи учени, мениджъри на корпорации, федерални съдии, сенатори и милиардери. ”

Започнато през 1972 година от Джулиън Стенли от университета Джонс Хопкинс проучването на младежи с прибързано развити математически заложби като начало изследва 450 интелигентни младежи сред 12 и 14 от региона на Балтимор, които са били отсяти на база резултатите си на математическата секция на изпита SAT.

Това е било първото стандартизирано търсене на гении, и пет години по-късно Стенли уголемява обсега му като включва още доста деца. Той също взема решение да ги следи в течение на живота им, от учебно заведение до университет и кариера.

Първите четири групи студенти са имали резултати на теста SAT сред топ 3 до топ 0,01 %. Петата група от водещи студенти по математика и науки е била добавена през 1992 година и по този начин е закръглила цифрата има на 5000.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР