Изследователски екип твърди, че е открил останките от самолета на

...
Изследователски екип твърди, че е открил останките от самолета на
Коментари Харесай

След почти 90 г.: Една от най-големите мистерии в авиацията може би е разкрита

Изследователски екип твърди, че е разкрил останките от самолета на Амелия Еърхарт
Изследователски екип на компанията Deep Sea Vision твърди, че е отрил останките от самолета на Амелия Еърхарт и навигатора ѝ Фред Нунан, с което една от най-големите мистерии на авиацията може да бъде разкрита.

Сонарна фотография, снимана по време на експедиция предходната есен и оповестена на формалната страница на компанията в Instagram, демонстрира обект с формата на аероплан на дъното на океана - близо до мястото, където специалистите считат, че вероятно се е разрушил самолетът на Еърхарт. 

" На 2 юли 1937 година Амелия Еърхарт и навигаторът Фред Нунан изхвърчат от Папуа Нова Гвинея, наближавайки края на своето околосветско рекордно пътешестване, с цел да не бъдат видени в никакъв случай повече. До през днешния ден. Deep Sea Vision откри това, което наподобява е Lockheed 10-E Electra на Earhart ", пишат от компанията в обществената мрежа.

16-членният екип на Deep Sea Vision употребява най-съвременния подводен дрон Hugin, с цел да изследва повече от 5200 квадратни благи от Тихия океан, преди да открие това, което счита, че е останалото от летателната машина на Еърхарт.



Вълнуващото изобретение на компанията - ако се окаже в действителност самолетът - става допустимо с помощта на Тони Ромео, водач и някогашен офицер от разузнаването на военновъздушните сили на Съединени американски щати, който разпродава търговски парцели, с цел да финансира издирването на самолета на Еърхарт.

" Това е може би най-вълнуващото нещо, което ще направя в живота си ", сподели господин Ромео пред The ​​Wall Street Journal, представен от The Independent.

" Чувствам се като 10-годишно дете, тръгнало на лов за богатство. Винаги сме считали, че водачи са тези, които ще решат тази тайнственост, а не моряците ", разяснява Ромео.

Еърхарт, която е родена в Атчисън, Канзас, на 24 юли 1897 година, е авантюристка, която вижда първия си аероплан на щатския панаир на Айова в Де Мойн през 1907 година, получава лиценза си за водач през 1922 година и става първата жена, прекосила Атлантическия океан по въздух през 1928 година, единствено година след популярния независим полет на Чарлз Линдберг.
 Снимка: gettyimages
Еърхарт иска да постави завършек на авиационната си кариера, откакто обиколи земното кълбо по най-дългия маршрут - покрай екватора. В бъдеще тя възнамерява да се занимава с инженерни и научни действия и най-важното - да роди дете, за което е належащо да спре полетите за най-малко девет месеца.

На 17 март 1937 година Еърхарт и двама други водачи - Фред Нунан и Хари Манинг, изхвърчат от Оукланд и се насочват към Хаваите, откъдето би трябвало да тръгнат. При кацането самолетът внезапно губи колесника си и пада, резервоарът се пука от удара, избухва пожар. Пожарът е сподавен, само че ремонтът на самолета продължава повече от месец.
 Снимка: gettyimages
Това не обезсърчава неуморимото предпочитание на Амелия да извърши фантазията си. През цялото това време тя деликатно изследва метеорологичните условия по маршрута, с цел да вземе поради всички вероятни промени на времето.

В деня на отпътуването един от водачите - Хари Манинг, отхвърля да взе участие в рисковото събитие, като се базира на фамилни условия. Така Еърхарт и Нунан би трябвало да летят сами. Полетът е публично разграничен на 28 обособени стадия. В края на всеки има спирка за ремонт и зареждане с гориво.

На 2 юли в 10:00 ч. Амелия и Нунан изхвърчат към острова.
 Снимка: gettyimages
След известно време Еърхарт предава на диспечерите, че не вижда острова и не схваща къде се намират. След това тя още веднъж се свърза, обяснявайки, че времето се е влошило мощно и се появява непрекъснат вятър. В последното известие Амелия крещи уплашено, че ги духа на север или на юг и тя не вижда острова или дима от кораба.

Изчисления на специалисти демонстрират по кое време самолетът на Еърхарт и Нунан би трябвало да остане без гориво, а това дава насочна точка на американският флот започва интервенция за търсене и избавяне.

Това е най-скъпата и огромна акция в историята на Северноамериканския флот.

В търсенето са взели участие невъобразим брой кораби, доброволци, войска и армейски самолети. Те изследват 220 хиляди квадратни благи, изследват дребни и необитаеми острови и рифове, само че всички опити за намиране на водачите са напразни.

На 5 януари 1939 година Амелия Еърхарт и Фред Нунан са оповестени за мъртви.

През март 2018 година се появява известие, че остатъци и неща, инцидентно открити през 1940 година на тихоокеанския остров Никумароро, принадлежат на Амелия Еърхарт, което най-вероятно разрешава и да се откри мястото на нейната гибел.

Близо до костите групата за търсене открива крем, огледало, останки от кожено яке и алуминиеви фрагменти от фюзелажа на самолета.

Някои хора към момента не имат вяра, че Амелия и Фред са се удавили и показват своите версии за случилото се.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР