Изследователите са разгледали всички лекарства, които са дошли на пазарите

...
Изследователите са разгледали всички лекарства, които са дошли на пазарите
Коментари Харесай

Половината от новите лекарства на пазара нямат добавена терапевтична стойност

Изследователите са разгледали всички медикаменти, които са пристигнали на пазарите в Съединени американски щати и Европа сред 2011 година и 2020 година, и по какъв начин са били оценени от френските и немските здравни управляващи.

Всяка година над 40 нови медикаменти получават утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA). Точно толкоз са утвърдени от Агенцията по храните и медикаментите (FDA) и пуснати на пазара в Съединени американски щати. Но новостта не постоянно се трансформира в нещо ново за пациентите, съгласно изследване, оповестено на 5 юли в.

Той разкрива, че от медикаментите, утвърдени от европейските и американските управляващи сред 2011 година и 2020 година, по-малко от половината са дали някаква основна добавена лечебна стойност за тяхното в началото лечебно свидетелствуване – болестта или признаците, за които са създадени – в съпоставяне със съществуващите артикули.
Допълнителните лечебни показания, които се обезпечават след това и уголемяват обсега на приложение на молекулата, са с 37% по-малко евентуално да имат висока лечебна стойност от първичната индикация.

Ето какво споделя:

Предишни проучвания за добавената стойност на новите медикаменти са неразбираеми. Затова откривателите се заеха да изследват всички нови медикаменти, утвърдени за повече от едно свидетелствуване в Съединени американски щати и Европа сред 2011 година и 2020 година, и да оценят лечебната стойност на спомагателните показания спрямо първите показания.

Те използваха обществено налични данни, с цел да разпознават 124 първи и 335 спомагателни показания, утвърдени от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) и 88 първи и 215 спомагателни показания, утвърдени от Европейската организация по медикаментите (EMA) сред януари 2011 година и декември 2020 година

В Съединени американски щати 48% от медикаментите са имали едно в допълнение свидетелствуване, 20% са имали две, 14% са имали три и 18% са имали четири или повече. В Европа 48% от медикаментите са имали едно в допълнение свидетелствуване, 23% са имали две, 13% са имали три и 17% са имали четири или повече. Повечето (58%) от показанията, утвърдени от FDA и EMA, са за лекуване на рак.

Терапевтични рейтинги от френски и немски органи за оценка на здравните технологии (HTA) бяха налични за 107 (86%) първи и 179 (53%) спомагателни показания в Съединени американски щати и за 87 (99%) първи и 184 (86%) спомагателни показания в Европа.

Сред утвърдените от FDA показания с налични рейтинги, 41% (44 от 107) имат висока оценка на лечебната стойност за първи, спрямо 34% (61 от 179) за спомагателни показания. В Европа 47% (41 от 87) от първите и 36% (67 от 184) от спомагателните показания са имали висока оценка на лечебната стойност.

Сред утвържденията на FDA, когато тестът беше лимитирана до първите три утвърдени показания, утвържденията за второ свидетелствуване бяха с 36% по-малко евентуално да имат висока стойност, а утвържденията за трето свидетелствуване бяха с 45% по-малко евентуално спрямо утвърждението за първото свидетелствуване. Подобни констатации са следени за Европа.

Това са констатации от наблюдения и откривателите признават, че рейтингите на лечебната стойност не са налични за всички показания, изключително показанията, утвърдени в Съединени американски щати, само че не и в Европа. Освен това методите и системата за оценка на цената могат да бъдат повлияни от характерни за страната фактори и допускания.

Те обаче показват, че са се фокусирали върху най-високата оценка, предоставена от един от двата органа за ОЗТ, и са създали разбори на чувствителността със стойностните оценки на всеки орган поотделно, което удостоверява първичните резултати.

Като такива, те заключават: „ По-малко от половината утвърдени първи индикации в Съединени американски щати и Европа са оценени като имащи висока лечебна стойност, а делът на утвърдените спомагателни индикации, оценени като имащи висока лечебна стойност, е доста по-нисък, в сравнение с за утвърдените първи индикации. “

„ Когато индикациите не оферират спомагателна лечебна изгода по отношение на други налични лекувания, тази информация би трябвало да бъде ясно обявена на пациентите и отразена в цената на медикаментите. “

Фактът, че новото не значи безусловно по-добро, би трябвало да бъде ясно обявено както на пациентите, по този начин и на клиницистите, се съгласява Беате Визелер от Германския институт за качество и резултатност в опазването на здравето в обвързвана публицистична публикация.
„ Настоящото показване на системата не дава отговор на упованията на пациентите и обществеността, клиницистите или политиците “, написа тя. „ След като изпитахме капацитета на координирани старания за създаване на медикаменти по време на пандемията от covid-19, би трябвало да се стремим да приведем в по-голяма степен настоящето законодателство за създаване на медикаменти с избраните цели на публичното здраве. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР