Изследователите са открили древна господарска гробница, пълна със златно съкровище

...
Изследователите са открили древна господарска гробница, пълна със златно съкровище
Коментари Харесай

Археолози в Панама откриха древна гробница, пълна със златно съкровище — и жертвени жертви

Изследователите са разкрили антична господарска гробница, цялостна със златно богатство — и жертвени жертви — в археологически парк в Панама, разкриха чиновници в петък. Гробницата, чиято възраст се прави оценка на към 1200 години, маркира региона, където е бил заровен първокласен водач дружно с евентуално десетки хора, които са умрели, с цел да го съпроводят до „ отвъдното “, сподели националното министерство на културата в известие за пресата.

Вътре в гроба в археологическия парк Ел Каньо учените откриха набор от златни съкровища, в това число гривни, два колана, направени със златни мъниста, обеци с форма на крокодил, обеци със зъби на кашалот, покрити със злато, и кръгли златни пластини. Археолозите също откриха обеци във формата на мъж и жена, две камбани, поли, направени с кучешки зъби, и набор от костни флейти.

Гробът евентуално е принадлежал на водач с висок статус от локалния Coclé просвета, който беше на 30 години, сподели фондация El Caño в обява във Фейсбук. Фондацията също разгласява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР