Изследователите решили да почетат великата рок група, създадена през 1968

...
Изследователите решили да почетат великата рок група, създадена през 1968
Коментари Харесай

Жаба бе кръстена на Led Zeppelin; бръмбар в Словения се подвизава като Хитлер

Изследователите решили да почетат великата рок група, основана през 1968 година и оказала голямо въздействие върху музиката на ХХ век.

Наземните жаби от рода Pristimantis са извънредно разнообразна група гръбначни животни с 569 известни типа. Учените предизвестяват, че Pristimantis ledzeppelin е изложен на риск да се трансформира в заплашен тип, защото биологичното многообразие на местообитанието му е застрашено от земеделието, дърводобива, минното дело и изключителните климатични обстановки.

Кръщаването на представители на животинския свят с имена на известни хора не е оригиналност. Малко, ракообразно създание, което паразитира върху рибите в Карибско море е получило името Gnathia marleyi, в чест на реге звездата Боб Марли.
„ Нарекох по този начин този тип, който се явява същинско знамение на природата, в чест на Марли, защото боготворя музиката му ", споделя Пол Сикел - морски биолог от Университета в щата Арканзас, разкрил дребното животинче.

Новооткритият и доста необичаен тип щръклица Scaptia beyonceae е кръстена на американската певица Бионсе. Това се е случило през януари 2012 година. Ученият Брайън Лесърд признава, че щръклицата Бионсе носи това име поради златистите косми по гърба и гърдите си, които доста напомняли на биолога за косата на известната певица.

Новооткритият тип бръмбaри Agra Katewinsletae пък е бил кръстен на актрисата Кейт Уинслет поради ролята й във кино лентата „ Титаник “. Тери Ъруин, ентомологът, разкрил този бръмбар изяснява, че по този метод е желал да подсети за заплахата, която съставлява за това насекомо изсичането на горите.

Има и бръмбар Адолф Хитлер. Той живее единствено в Словения и е кръстен на фюрера преди той да стане фюрер – при започване на 30-те години…

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР