Изследователи в Сингапур и САЩ са открили прост и бърз

...
Изследователи в Сингапур и САЩ са открили прост и бърз
Коментари Харесай

Откриха бърз начин за измерване на имунния отговор срещу COVID-19

Изследователи в Сингапур и Съединени американски щати са разкрили елементарен и бърз метод за премерване на имунния отговор на Т-клетките към SARS-CoV-2. Статията на откривателите е оповестена в The Journal of Clinical Investigation, оповестява БГНЕС.

„ Т-клетките, дружно с, играят жизненоважна роля в отбраната на хората от COVID-19, само че те са доста по-трудни за разкриване и премерване “, споделя Антъни Таното Тан, старши откривател в Медицинския факултет на Университета Дюк и Националния университет на Сингапур. Учените са взели кръвни проби от над 200 доброволци, които са били имунизирани или са преболедували COVID-19. След това са инжектирали дребни фрагменти от протеина SARS-CoV-2 S непосредствено в кръвните проби. В отговор Т-клетките създават цитокини, дребни сигнални молекули, които са доста по-лесни за разкриване.
 11% от хората с компроментирана имунна система не основават антитела от ваксина против ковид 11% от хората с компроментирана имунна система не основават антитела от ваксина против ковид
Двама от всеки петима души с нарушена имунна система имат " невисок или неоткриваем " титър на антителата след две дози от имунизацията против...

Изследването потвърждава, че техният тест за по-малко от 24 часа разпознава, дефинира количеството и функционалността на всеки от видовете Т- кафези, присъстващи в кръвта.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР