Изследователи твърдят, че мъжете се шегуват по-добре от жените, съобщава

...
Изследователи твърдят, че мъжете се шегуват по-добре от жените, съобщава
Коментари Харесай

Учени: Мъжете се шегуват по-добре от жените

Изследователи настояват, че мъжете се майтапят по-добре от дамите, оповестява уеб сайтът Hi-News.ru, представен от " Фокус ".
Учени са провели проучване, в което са проучили резултатите от 28 анкети, в които участниците са били помолени да оценят шегите на мъжете и дамите - без да им споделят пола на създателя на шегите. Оказало се, че шегите на 63% от мъжете са били по-смешни от тези на дамите. Отбелязва се, че в изследването са взели участие елементарни хора, а не професионални комици. Така стандартът, че дамите не могат да се майтапят толкоз добре, колкото мощния пол, получи научно удостоверение, отбелязва уеб сайтът.
Проучването е извършено от откриватели от Университета в Абъристуит и от Университета в Северна Каролина, Съединени американски щати. Целта на учените е била да схванат дали стандартът, че мъжете се майтапят по-добре от дамите, е истина или мит. Експериментът се е състоял в това мъже и дами да измислят занимателни мнения към фотоси, които по-късно са били оценени от участниците в плана – към 5 000 души.
Подчертава се, че хуморът е комплицирано събитие, което включва обществени, прочувствени, физиологични, когнитивни, културни и еволюционни особености. Един значим аспект от човешкия живот е способността обособен субект да накара другите да се смеят. Способността за шегуване е отлична познавателна дарба. Оказа се, че приблизително мъжете наподобява имат по-висока дарба да се майтапят от дамите. Изследователите считат, че въпросът не е в това, че дамите не са занимателни, а че хуморът играе значима роля в предаването на гените или, по-просто казано, в репродукцията. По предписание дамите търсят възприятие за комизъм в колегата, защото то е тясно обвързвано с интелигентността. А мъжете от своя страна избират дами, които се смеят на шегите им. Изследователите също по този начин показват, че в хода на нашата еволюционна история мъжете евентуално е трябвало да се състезават с по-силни противници, с цел да впечатлят дамите с възприятието си за комизъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР