Изследователи са направили ДНК анализ от кървав шал, взет от

...
Изследователи са направили ДНК анализ от кървав шал, взет от
Коментари Харесай

ДНК анализ посочи кой е истинският Джак Изкормвача

Изследователи са създали ДНК разбор от кървясъл шал, взет от една от жертвите на Джак Изкормвача и откриват, че тестът изцяло съответствува с ДНК на 23-годишния полски бежанец Аарон Космински.ДНК на кръвта по тъканта е съпоставена с ДНК на потомците на семейство Космински и с ДНК на потомците на жертвата, а съвпадението при Космински е 100 %.По-рано, Космински се смяташе единствено за един от хипотетичните кандидати за купата Джак Изкормвача. Но, с новите доказателства може да се каже, че идентичността на кървавия фанатик е дефинитивно открита.

 1 1 - ДНК разбор уточни кой е същинският Джак Изкормвача
Джак Изкормвача не е хванат. Той е английски сериен палач, който “е работил ” в Уайтчапъл (Whitechapel), Лондон, през втората половина на 1888 година. Жертвите му били проститутки, които убивал извънредно грубо. Наранявал ги садистично, прерязвал гърлата им, разкъсвал коремите им.Общо 11 дами се приписват за жертви на Изкормвача: Ема Елизабет Смит, Марта Табрем, Мери Ан Никълс, Ани Чапман, Елизабет Страйд, Екатерина Едоус, Мери Джейн Кели, Роуз Малет, Алис Макензи, Франсис Коулс и една неразпозната.Намерен е шал, с петна от кръв, който принадлежал на Екатерина Едоус. Гърлото й било отрязано от ляво на дясно, с внезапно придвижване и изострен нож, с дължина минимум 15 см. Лицето и стомахът на Едоус били обезобразени. Червата се простирали през дясното рамо, с отрязана част, ситуирана сред тялото и лявата ръка. Левият бъбрек и матката били отстранени.

 2 1 - ДНК разбор уточни кой е същинският Джак Изкормвача
Анализът на Едоус е осъществен още през 2014 година, по самодейност на писателя Ръсел Едуардс, създател на книгата за Джак Изкормвача. Едуардс е сигурен, че Козмински е килърът. През 2007 година, по някакво знамение, писателят е съумял да откри на един от търговете същинския шал на Екатерина Едоус с петна от кръв и е сигурен, че биологичните следи на килъра са останали върху него.
По негово искане, анализът е изработен от доктор Jari Louhelainen, експерт по ДНК разбор и старши учител по молекулярна биология в Университета на Ливърпул.

 Д-р Jari Louhelainen
Д-р Jari Louhelainen През 2014 година обаче, тази информация е сложена под подозрение, заради неналичието на изявления в научни списания.През март 2019 година, същият доктор Louhelainen приготвя научна публикация, дружно със експерта Дейвид Милър от Университета в Лийдс и тяхната работа е оповестена в уважаваното издание “Journal of Forensic Sciences “.Аарон Космински е полски евреин и дружно с трите си сестри, брат и майка, идва в Лондон след погромите, почнали през 1881 година в Руската империя. В Уайтчапъл, Космински работи като бръснар.Още през 1885 година, той има признаци на психологично заболяване: страда от слухови халюцинации, отхвърля да се мие, опасява се да приема храна от ръцете на други хора. Скоро той напуснал работата си и живял за сметка на сестрите си.

 3 - ДНК разбор уточни кой е същинският Джак Изкормвача
12 юли 1890 година (т.е. година и половина след убийствата на Джак Изкормвача), Космински най-сетне отива в психиатрична клиника, само че остава в нея единствено 3 дни. Година по-късно, откакто е бил упрекнат в нахлуване над една от сестра му, той още веднъж е върнат там. В болничното заведение, Космински прекарва идващите 28 години до гибелта си през 1919 година.За първи път съмнението, че Космински е Джак Изкормвача, идва от сър Мелвил МакНаген, помощник-началник на лондонската полиция. Уви, той написа за това единствено в своите бележки през 1894 година, а бележките са открити от щерка му едвам през 1959 година.МакНаген написа, че подозира Космински, поради неговото „ разпределяне на самотни пороци “ и „ мощна ненавист към дамите, което може да е било причина за убийствата “.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР