Изследователи от Университета за наука и изкуства в Курашики разгадаха

...
Изследователи от Университета за наука и изкуства в Курашики разгадаха
Коментари Харесай

Мистични морски създания: Учени откриха мумия на русалка в будистки храм

Изследователи от Университета за просвета и изкуства в Курашики разгадаха загадката на " нимфа ", съхранявана в будистки храм, заяви институцията на своя уеб страница.  Мумията съставлява сухо създание с опашка , сходна на риба, и перки в долната част на торса, а в горната част - с човешка глава и ръце, вдигнати към лицето.
A mermaid mummy, thought to have been caught in the 1700s and housed in a temple in Okayama, has been CT scanned by researchers who concluded it was actually just several fish, paper and cloth sewn together. Also created in the late 1880s.
— Spoon & Tamago (@Johnny_suputama)
Изследването , с разрешението на светилището Kan'enji Enjin , се организира от февруари предходната година, като се употребяват рентгеново проучване, компютърна томография, ДНК разбор, електронен микроскоп и способ за въглероден разбор. Установено е, че опашката на " русалката " е част от риба от семейство гърбати, ръцете, раменете и лицето са покрити с кожата на рибата пуфър, наречена фугу, а вътрешността на торса и главата са натъпкани с памук и хартия.
Analysts of the alleged Mummy of mermaid is complete and final report is out from Kurashiki University of Science & Art. Congratulations to the team for this monumental study! 1/3
— Love hotsprings (@jpnworf)
На фотосите ясно се вижда, че в горната част няма сходство на череп или скелет, за разлика от долната част на " русалката ", където перките и гръбнакът са ясно забележими. Косата на главата принадлежи на бозайник, а ноктите на ръцете - на животно. Мумията е датирана за времето през втората половина на XIX век. В главата и долната част има железни игли. Така че евентуално " русалката " е мумифицирана от човек.

Как " русалката " е попаднала в храма, не е известно сигурно, само че от непокътнатия документ излиза наяве, че тя е била уловена към 1736-1740 година и е била продадена на някой си Коджима в Осака. През 1906 година тя е закупена от семейство Коджима от Тойоширо Комори.

Учените настояват, че до момента са известни 13 такива мумии " русалки ", съхранявани в Япония . Те са изобразени най-вече в две пози - наподобяващи картината на Мунк " Писък ", като изследваната, и легнали по стомах. В Япония са открити сведения за русалки още през XVII век. Известно е също по този начин, че мумии на японски " русалки " се съхраняват в някои европейски музеи, по-специално в Британския музей и в Етноложкия музей в Лайден, Нидерландия.

Подобно проучване се организира за първи път.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР