Изследователи от университета в Осака откриха, че тетрациклиновите антибиотици помагат

...
Изследователи от университета в Осака откриха, че тетрациклиновите антибиотици помагат
Коментари Харесай

Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Изследователи от университета в Осака откриха, че тетрациклиновите антибиотици оказват помощ на имунната система да открива раковите кафези по метод, който е друг от сегашните имунотерапии, съобщaва Българска телеграфна агенция.

Тези антибиотици подтикват имунните кафези, известни като Т-лимфоцити, да нападат и унищожават раковите кафези.

Проучването е оповестено в списание Journal for ImmunoTherapy of Cancer.

„ Изследвахме тетрациклиновия антибиотик миноциклин в кръвта и туморната тъкан на пациенти с рак на белия дроб “, сподели водещият създател Мари Тоне. „ Установихме, че миноциклинът покачва антитуморната интензивност на Т-лимфоцитите, като се насочва към галактин-1, който е имуносупресивен протеин, създаван от раковите кафези “.

Екипът открива, че галактин-1 оказва помощ на раковите кафези да се скрият от имунната система. След банкет на тетрациклин галактин-1 към този момент не може да спре Т-лимфоцитите да нападат тумора. Блокирането на галактин-1 може да се окаже ключът към ново лекуване на рака.

„ Тези антибиотици имат друг механизъм на деяние от инхибиторите на имунната контролна точка и други имунотерапии, употребявани за лекуване на рак “, сподели ученият Кота Ивахори. „ Надяваме се, че това проучване ще докара до създаването на нови медикаменти, които са ориентирани към разнообразни имунни пътища и могат да бъдат от изгода за хората с рак, изключително за тези, които не се въздействат от сегашните имунотерапии. “

Тетрациклиновите антибиотици се употребяват за лекуване на пациенти с инфекциозни болести в продължение на доста години по целия свят. Сега тези медикаменти могат да посочат пътя към нови имунотерапии за пациенти с рак, които сега имат малко благоприятни условия за лекуване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР