Изследователи от университета Макмастър и базираната в Дания фармацевтична компания

...
Изследователи от университета Макмастър и базираната в Дания фармацевтична компания
Коментари Харесай

Изследователи откриха нова клетка, която помни алергиите

Изследователи от университета Макмастър и основаната в Дания фармацевтична компания ALK-Abello A/S се натъкнаха на нова клетка (MBC2), която помни алергии.

Откритието дава на учените и откривателите нова цел при лекуването на алергии и може да докара до нови лечения. Изследването е оповестено в

" Открихме тип паметна В клетка, която има неповторими характерности и характерен генен автограф, който не е бил описван преди ", споделя Джош Кьониг, доцент от катедрата по медицина на Макмастър и съръководител на проучването. " Установихме, че алергичните хора имат тази паметна В клетка против техния алерген, а неалергичните - доста малко, в случай че въобще имат такава. "

В-клетките са тип имунни кафези, които създават антитела. Те оказват помощ в битката с инфекциите, само че могат да причинят и алергии.

" Да кажем, че сте алергични към фъстъци. Благодарение на MBC2 имунната система си спомня този факт и когато още веднъж се сблъскате с тях, тя основава повече антитела, които ви вършат алергични ", споделя Кьониг.

За да стигнат до това изобретение, откривателите основават тетрамери - тип флуоресцентна молекула - от алергени като брезов прашец и фъстъци, с цел да засекат сложните за идентифициране В-клетки на паметта. Преди това Кьониг и екипът му написват справочник с указания за това по какъв начин да се употребяват тетрамери за разкриване на тези неуловими кафези.

Изследователите в допълнение употребяват проби от клинични изпитвания на ALK с таблетна сублингвална имунотерапия, която разрешава секвениране на огромни количества IgE-продуциращи В кафези.

Като употребяват най-съвременни технологии като едноклетъчна транскриптомика и надълбоко секвениране на генните репертоари на антитела върху проби от клинични изпитвания, те съумяват да създадат директни връзки сред MBC2 и IgE - антителата, който провокират алергичната реакция. Това обезпечава нужния подтекст, като в последна сметка разкрива MBC2 като главен детайл на алергията.

" Въпреки че алергиите са най-разпространеното заболяване в международен мащаб, към момента не е изцяло изяснено по какъв начин се появяват и по какъв начин се трансформират в положение, което продължава цялостен живот. Откриването на клетките, които съхраняват паметта на IgE, е основна стъпка напред и смяна в разбирането ни за това какво предизвиква алергията и по какъв начин лекуването, като да вземем за пример имунотерапията на алергии, може да промени болестта ", споделя Петер Сейер Андерсен, старши вицепрезидент и началник на изследователската активност в ALK. Сейер Андерсен е началник на изследването дружно с Кьониг.

" Много сме разчувствани от това изобретение и сме признателни на екипа в университета Макмастър за отличното и продуктивно съдействие. "

Откритието на MBC2 дава на учените и откривателите нова цел при лекуването на алергии и може да докара до нови лечения.

" Откритието в действителност показва два евентуални лечебни метода, които бихме могли да предприемем ", споделя Кели Брутън, която е съавтор на проучването дружно с Кьониг, когато е била докторант в Макмастър. Сега Брутън е постдокторант в Станфордския университет.

" Първият е ориентиран към тези MBC2 и ги отстрани от алергичния човек. Другият вид би могъл да включва смяна на функционалността им и да ги накара да вършат нещо, което в последна сметка няма да е нездравословно, когато индивидът е изложен на алергена. "

Ще бъде нужна спомагателна работа за по-добро схващане и в последна сметка за основаване на лечебни средства, само че откриването на MBC2 дава нова вяра за хората с хранителни алергии.

" Това са типовете открития, които в действителност би трябвало да се създадат, с цел да се разработят верните лечения за блокиране на верните кафези, с цел да се спре болестта ", споделя Кьониг.

Източник: Medical Xpress

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР